اخبار شهرستان آغاجاری

این وبلاگ تلاش دارد اخبار و رویداهای شهرستان آغاجاری را پوشش دهد.

اخبار شهرستان آغاجاری

این وبلاگ تلاش دارد اخبار و رویداهای شهرستان آغاجاری را پوشش دهد.

دنیای سلامت 18/8/92

 

 

دنیای سلامت   18/8/92

 

بیماری قلبی در کمین زنان مبتلا به دیابت

زنان ایران ۱۰ سال زودتر به سرطان 

 سینه مبتلا می‌شوند 

خرمالو کلسترول خون را پایین می‌آورد، کله پاچه بالا

افزایش وزن و چاقی به خرخر می‌انجامد 

بعد از خوردن ترشیجات مسواک نزنید 

اگر نمی‌توانید شیر بخورید، شلغم بخورید 

 

 

 

بیماری قلبی در کمین زنان مبتلا به دیابت

تحقیقات جدید نشان داد که زنان جوان‌تر از 60 سال که به دیابت مبتلا هستند تا چهار برابر بیشتر از  افراد بدون دیابت احتمال دارد که به بیماری عروق کرونر قلب مواجه شوند.

محققان گفتند ما در مقابل زنان زیر 60 سال مبتلا به بیماری قلبی که دیابت نیز دارند،‌ نیاز داریم سخت‌تر کار کنیم.

آنها افزودند که نیاز به غربالگری و پیشگیری در زنان زیر 60 سال مبتلا به بیماری قلبی و دیابت بسیار حائز اهمیت است.

به گفته محققان برای این دسته از زنان لازم است که توصیه‌های رژیم غذایی و ورزش توصیه شود و بهترین راه مدیریت این بیماری است.

نتایج این تحقیقات که در مجله مراقبت از دیابت منتشر شد همچنین نشان داد که دیابت در مردان اثر کمتری بر بیماری قلبی آنها گذاشته است.

به اعتقاد محققان، تفاو‌تهای جنسیتی در خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر و ابتلا به دیابت موثر است.

عواملی مانند ژنتیک و هورمون‌ها ممکن است تفاوت بین مردان و زنان را زمانی که این عوامل بر دیابت و سلامت قلب آنها تأثیر می‌گذارد، شرح دهد.

زنان ایران ۱۰ سال زودتر به سرطان سینه مبتلا می‌شوند

 ایرج حریرچی‌معاون توسعه منابع و مدیریت وزارت بهداشت گفت:

 ابتلای زنان ایرانی به سرطان سینه 10 سال زودتر از سایر کشورها صورت می گیرد و ما باید دلیل این مسئله در کشور پیدا کنیم. باید دلیل ابتلای زنان ایرانی به سرطان سینه 10 سال زودتر از سایر کشورها را پیدا کرد، باید دید این مسئله به دلیل جوان بودن جمعیت است یا به دلیل زمینه‌های ارثی و محیطی است،‌چرا که 32 درصد سرطان‌های بانوان سرطان سینه است و از هر 100 هزار زن ایرانی 18 نفر به این سرطان مبتلا می‌شوند.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

خرمالو کلسترول خون را پایین می‌آورد، کله پاچه بالا

خرمالو، میوه‌ای سرشار از پکتین است که نقش بسزایی در کاهش کلسترول خون دارد و کله‌پاچه شامل اجزای مختلفی مانند پاچه، زبان، مغز و سیرابی است که چربی و کالری بالایی دارد و کلسترول خون را بالا می‌برد.

چوگان،کارشناس واحد بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت:

خرمالو، میوه ای سرشار از پکتین است که نقش بسزایی در کاهش کلسترول خون دارد. بنابراین کسانی که کلسترول خونشان بالاست و می خواهند به یک روش طبیعی آن را کنترل کنند، می توانند در فصل پاییز از خرمالو کمک بگیرند.

این میوه همچنین سرشار از آب و بتاکاروتن است. بتاکاروتن پیش ساز ویتامین A است بطوریکه در بدن انسان هر مولکول بتاکاروتن به دو مولکول ویتامین A تبدیل می شود.

مصرف خرمالو، در پیشگیری از ابتلاء به بیماری های قلبی عروقی و انواع سرطان ها موثر است.

مصرف آبلیمو تأثیری در کاهش چربی کله‌پاچه ندارد

یکی از متخصصان می گوید :

این اعتقاد که مصرف آب‌غوره و آبلیمو همراه با کله‌پاچه موجب کاهش جذب چربی و کلسترول  آن می‌شود،  صحیح نیست.

سیرابی کله‌پاچه در مقایسه با گوشت گاو و گوسفند کالری و چربی کمتری دارد، اما از نظر پروتئین مشابه با گوشت قرمز است.

از آنجا که سبک زندگی امروزه افراد همراه با بی‌تحرکی است، عدم تحرک کافی در کنار مصرف غذاهای پرچربی مانند کله‌پاچه، می‌تواند برای سلامتی افراد به خصوص افراد مبتلا به چربی خون و بیماران قلبی بسیار مضر باشد.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++=

افزایش وزن و چاقی به خرخر می‌انجامد

مهتاب ربانی اناری اظهار داشت:

 خرخر در واقع نوعی صدای تولید شده در اثر ارتعاش بافت‌های راه‌های تنفسی به خصوص در ناحیه حلق است. عوامل انسدادی همچون بزرگی لوزه در کودکان نیز می‌تواند به پیدایش خرخر منجر شود.

 یکی از مهمترین علل ایجاد خرخر به خصوص در سنین بالا افزایش وزن و چاقی است چرا که منجر به افزایش ضخامت و حجم بافت‌های ناحیه کام و حلق می‌شود که در طی تنفس و ایجاد فشار منفی در راه‌های هوایی این بافت‌ها دچار روی هم افتادگی می‌شوند و انسداد ایجاد شده به تنفس صدادار یا همان خرخر منجر می‌شود که در موارد شدید حتی توقف تنفس در طی خواب را برای فرد به دنبال خواهد داشت.

یکی دیگر از بیماری‌های مهمی که به خرخر منجر می‌شود کم‌کاری غده تیروئید است.

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

بعد از خوردن ترشیجات مسواک نزنید

مصطفی فاطمی ، اظهار داشت:

استفاده مداوم از مواد با غلظت اسیدی چون ترشیجات، آب لیمو و لیموی ترش تازه یک عادت مضر است که می‌تواند به صورت مستقیم مواد معدنی را از سطح دندان حذف کند و موجب احساسی شود که بیماران از آن به عنوان کند شدن دندان نام می‌برند.هرچند عارضه کند شدن دندان بعد از مدتی به واسطه بزاق و با برگرداندن مواد معدنی دندان جبران می شود، اما استفاده مکرر از این دسته از مواد می‌تواند باعث کاهش کلی سطح مواد معدنی دندان شود.

به هیچ عنوان افراد نباید بعد از خوردن این مواد، دندان خود را با مسواک و خمیر دندان بشویند، چرا که این کار باعث می‌شود که قسمت‌های سست شده دندان خراش پیدا کند و مسواک زدن آسیب‌زایی بیشتری را برای دندان به دنبال خواهد داشت.

افراد بعد از خوردن ترشیجات دندان خود را با دهان‌شویه‌های حاوی فلوراید بشویند تا به واسطه آن بتوان قسمتی از آسیب را جبران کرد.

در صورت عدم وجود دهان‌شویه حاوی فلوراید، اولین اقدام شستن دهان با آب است و البته کشیدن نخ دندان برای خارج‌ سازی بقایای مواد نیز توصیه می‌شود.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

اگر نمی‌توانید شیر بخورید، شلغم بخورید

عزیزی، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: املاح کلسیم و منیزیم موجود در شلغم موجب جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان بوده، سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می‌کند.

  خواص ضدویروسی شلغم، موجب درمان بیماری‌های تنفسی، سرفه‌های خشک و سرماخوردگی می‌شود.

 برای درمان بیماری‌های تنفسی بهتر است شلغم را به صورت آش یا سوپ مصرف کرد.

 خواص شلغم در رفع سنگ کلیه

 

این کارشناس ارشد تغذیه خوردن شلغم را به بیماران مبتلا به سنگ کلیه نیز توصیه کرد و گفت: شلغم سبب تسهیل دفع اسید اوریک بدن شده و بهتر است افرادی که سنگ کلیه دارند از خواص آن در فصل پاییز و زمستان استفاده کنند.

 عزیزی با بیان اینکه از دیگر ترکیبات موجود در شلغم، آهن و مس است، بیان کرد: این خاصیت موجب تأثیر شلغم در پیشگیری از کم‌خونی می‌شود.

 وی افزود: شلغم از جمله سبزیجاتی است که دارای میزان ید بالایی است و می‌تواند در درمان مشکل کم‌کاری تیروئید مفید باشد.

 بیماران مبتلا به فشارخون با احتیاط شلغم بخورند

 

کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج یادآور شد: شلغم دارای سدیم بالایی است و مبتلایان به فشارخون باید با احتیاط آن را مصرف کنند.

 

عزیزی اضافه کرد: شلغم یکی از سبزیهای برگ سبز، نشاسته‌ای و غنی از املاح مفیدی مثل کلسیم و منیزیم بوده و سبزیجات برگ سبز از جمله مواد غذایی موثر در پیشگیری از سرطان هستند.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد