استعفا حرکتی درست یا غلط :
استعفای جمعی از نمایندگان محترم استانهای خوزستان،
لرستان و کردستاندر اعتراض به لایحه بودجه 93، اگرچه با
انگیزه حمایت از استانهای یاد شده صورت پذیرفته و استعفاء
دهندگان بر این باورند که در تخصیص بودجه برای
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
استانهای مورد اشاره تبعیض ناروا دیده میشود، که مواردی ذیل لازم
نظر می رسد :
1- در شرایط کنونی و حساس کشور، هر اقدام حاشیهساز و تنشآفرین به
صلاح کشور نمی باشد و باعث تبلیغات سوء دشمن بر علیه نظام می شود.
2- قانون اساسی به صراحت اختیار اصلاح لایحه بودجه را به مجلس شورای اسلامی و نمایندگان مردم سپرده است. بنابراین نمایندگان یاد شده در صورت اعتراض به تبعیض در تخصیص بودجه به استانهای مورد اشاره میتوانند و باید اعتراض و انتقاد خود را از طریق راهکارهای قانونی و پیشبینی شده در قانون اساسی دنبال کنند .
3- ممکن است گفته شود که نمایندگان یاد شده نسبت به موثر بودن تلاش خود برای رفع تبعیض مورد نظر از طریق قانونی اطمینان نداشتهاند و از این روی، تنها چاره را در استعفاء دیدهاند! که باید گفت:
در گام اول، وظیفه قانونی این عده از نمایندگان محترم، تلاش پیگیر و ارائه اسناد و شواهد لازم برای قانع کردن سایر نمایندگان و کسب رأی اکثریت آنان بوده است
و در گام بعد، چنانچه تلاش و پیگیری آنها به نتیجه مطلوب نمیرسید، و لایحه بودجه 93 بدون در نظر گرفتن خواسته آنان به تصویب میرسید نیز وظیفه تکتک نمایندگان پذیرش رأی اکثریت بوده است و نه استعفاء،
4- در اصل 84 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصریح شده است که «هر نماینده در برابر تمام ملت مسئول است و حق دارد در همه مسائل داخلی و خارجی کشور اظهارنظر نماید».
این اصل از قانون اساسی، وظیفه و رسالت نمایندگان محترم مجلس را بسیار فراتر از مسائل مربوط به حوزه انتخابیه آنان میداند و افق گستردهتری را پیش روی نمایندگان مردم میگشاید. بدیهی است که نگاه به مسائل و مشکلات حوزه انتخابیه هر یک از نمایندگان میتواند بخشی از دغدغه مردمی آنها باشد ولی این دغدغه منطقی که برای آن راهکارهای قانونی و مشخصی تعریف شده است نباید نمایندگان مجلس را از کلاننگری در مسائل کشور بازدارد تا آنجا که استعفای آنان در اعتراض به بخشی از لایحه هنوز تصویب نشده بودجه 93 را به دنبال داشته باشد.
5- و بالاخره، در سلامت انگیزه نمایندگان استعفادهنده و دلسوزی آنان برای مردم شریف استانهای یادشده، تردیدی نیست و این نکته نیز نباید نادیده گرفته شود که تخصیص بیشتر بودجه به استانهای محروم و یا بخشهایی از آن استانها که نیاز به رسیدگی و برخورداری از امکانات بیشتری دارند، خواسته برحقی است اما، راهکار منطقی و قانونی برای تحقق این خواستهها، استعفای نمایندگان نیست.
6- اگر قرار باشد این روال قانونی شود و هر مسئولی که خواسته اش تحقق نیافت ، استعفاء دهد ، هر روز باید شاهد استعفا ء های مسئولین کشوری ، استانی و منطقه ای باشیم که به صلاح کشور نمی باشد و تمام فکر مسئولین باید رتق و فتق این استعفاء ها باشد.