اخبار شهرستان آغاجاری

این وبلاگ تلاش دارد اخبار و رویداهای شهرستان آغاجاری را پوشش دهد.

اخبار شهرستان آغاجاری

این وبلاگ تلاش دارد اخبار و رویداهای شهرستان آغاجاری را پوشش دهد.

دنیای سلامت 2/12/92

      

دنیای سلامت  2/12/92

ورزش داروی 40 درد

فشار خون بالا را چگونه کنترل کنیم؟

 8 سردرد خطرناک کدامند

 آرتروز چیست؟

 ناخن جویدن کودکان، با توجه والدین تشدید می‌شود

 مصرف قلیان ، به خصوص در بین زنان نگران کننده شده است

ماست و خواص آن

  شام باید چگونه باشد

  

 

 

ورزش داروی 40 درد :

فعالیت جسمی و ورزش، قوی‌ترین دارو برای درمان و پیشگیری از 40 نوع بیماری مزمن است.

فعالیت جسمی از 40 نوع بیماری شایع مزمن مانند دیابت، سرطان روده بزرگ (کولون)، سرطان سینه، فشار خون، بیماری‌های عروقی، چاقی، پوکی استخوان، افسردگی و اضطراب جلوگیری می‌کند.
بر اساس این گزارش، بزرگسالان نیاز به 150 دقیقه فعالیت جسمی در طول هفته و به عبارتی نیم ساعت ورزش به مدت پنج روز هفته داشته و کودکان نیز برای سالم ماندن نیاز به 60 دقیقه فعالیت جسمی در طول روز دارند. البته برای لاغر شدن می‌بایست تمرینات هفتگی را به 300 دقیقه افزایش داد.
به عقیده کارشناسان، فعالیت جسمی یک داروی فوق‌العاده است و مطالعات اخیر نیز نشان می‌دهند که راه رفتن برای آغاز فعالیت‌های جسمی بسیار موثر است و با انجام تنها 10 دقیقه فعالیت جسمی در طول روز می‌توان شاهد تاثیرات مثبت و شگفت انگیز آن در سلامت فردی بود.
راه رفتن باعث تحریک فعالیت مغزی و تولید اندورفین که مسکن طبیعی بدن است شده، بنابراین موجب کاهش افسردگی، تنش، اضطراب و خستگی می‌شود.
همچنین 30 دقیقه فعالیت جسمی، فرد را از خطر ابتلا به آب سیاه چشم دور می‌کند و پس از پنج سال حتی خطر مبتلا شدن به بیماری آلزایمر نیز از بین می‌رود، بنابراین افراد کمتر بیمار شده و حتی دچار آنفلوانزا و سرماخوردگی نمی‌شوند، قلب بهتر کار کرده و گردش خون مناسب می‌شود و عضلات دست، کمر و شکم قوی‌تر می‌شوند.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

فشار خون بالا را چگونه کنترل کنیم؟

30 درصد مردم از فشار خون بالا رنج می‌برند،‌عارضه‌ای که با تغذیه‌ مناسب قابل حل است. اما درمان نشدن آن می‌تواند علاوه بر مرگ زودرس به نابینایی، نارسایی کلیه و قلب و افزایش خطر سکته‌ منجر باشد.

فشار خون در واقع همان نیروی خون است که بر رگ‌ها وارد می‌شود. قلب خون را به درون رگ‌ها پمپ می‌کند و به این ترتیب خون در تمام بدن حمل می‌شود. امروزه فشار خون بالا یکی از مشکلات بهداشتی در جهان محسوب می‌شود. 30 درصد انسان‌ها در سراسر جهان به پرفشاری خون مبتلا هستند. این نسبت با بالا رفتن سن افزایش می‌یابد و از یک نفر از 10 نفر در دهه دوم و سوم زندگی به 5 نفر از هر 10 نفر در دهه پنجم زندگی می‌رسد.

پرفشاری خون سبب افزایش خطر حملات قلبی، سکته و نارسایی کلیه می‌شود. فشار خون بالای کنترل نشده می تواند به نابینایی،‌نامنظمی ضربان قلب و نارسایی قلب منجر شود.

خطر این عوارض در صورت وجود عوامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی مانند دیابت افزایش می‌یابد. فشار خون بالا قابل پیشگیری و درمان است. با پیشگیری و کنترل فشار خون بالا مرگ و ناتوانی ناشی از بیماری‌های قلبی کاهش می‌یابد.

* خطر پیشرفت فشار خون بالا با رعایت موارد زیر کاهش می‌یابد

- کاهش مصرف نمک

- فعالیت بدنی منظم

- ثابت نگه داشتن وزن ایده‌آل

- رعایت رژیم غذایی متعادل

- پرهیز از استعمال دخانیات

- پرهیز از مصرف الکل

* تغذیه چگونه بر فشار خون تأثیر می‌گذارد؟

- بعضی از غذاها (مثل غذاهای حاوی نمک یا سدیم زیاد) می توانند فشار خون را بالا ببرند.

- افزایش وزن بدن باعث بالا رفتن فشار خون می‌شود.

- کاهش وزن بدن می‌تواند باعث کاهش فشار خون شود.

- کاهش میزان مصرف چربی می‌تواند بر کاهش فشار خون تاثیر بگذارد.

* برای کنترل فشار خون چه نکاتی را باید رعایت کنید؟

- از غذاهای متنوع استفاده کنید. به عبارت دیگر روزانه از مواد غذایی موجود در 5 گروه اصلی غذایی (نان و غلات، میوه‌ها، سبزی‌ها، شیر و لبنیات، گوشت، حبوبات و تخم‌مرغ) به مقدار توصیه شده مصرف کنید.

- از غذاهای سرشار از فیبر نظیر نان و ماکارونی تهیه شده از غلات کامل، میوه‌ها و سبزی‌های تازه استفاده کنید.

- نان‌هایی را مصرف کنید که در تهیه آن‌ها جوش شیرین به کار نرفته است.

- مصرف غذاهای کنسروی و غذاهای آماده که در خارج از منزل تهیه می‌شوند را محدود کنید.

- روزانه از سبزی‌ها و میوه‌ها به مقدار بیشتری استفاده کنید.

- برای بهبود طعم غذا به جای نمک از انواع سبزی‌های معطر و تازه، سیر، آب لیمو و آب نارنج استفاده کنید.

- از غذاهای سرخ شده، گوشت‌های پرچرب، کیک‌ها، کلوچه‌ها و شیرینی‌ خامه‌ای که چربی بالا دارند، دوری کنید.

- از روغن‌های گیاهی (کانولا، روغن زیتون و ...) به جای روغن‌های جامد و حیوانی استفاده کنید.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

8 سردرد خطرناک کدامند

محبوبه جواهری، متخصص مغز و اعصاب در مورد سردرد گفت:بخش عظیمی از سردردها عصبی هستند و فقط یک تا دو درصد از سردردها به دلیل تومور مغزی یا ضایعه مغزی است و حدود 98 درصد سردردها خوش‌خیم و قابل بهبودند.

وی در مورد انواع سردرد گفت:سردرد ها در یک تقسیم بندی در 10 نوع تعریف می شوند.دسته اول، سردرد خوشه ای است.این نوع سردرد ، شدیدترین درد را به همراه دارد، معمولا درد، هر روز در یک ساعت معین بروز می کند و ممکن است روزهای هفته ها یا حتی ماه ها طول بکشد.در هنگام شروع حمله، دردی شدید و کشنده در یک طرف سر احساس می شود و ممکن است آبریزش بینی و چشم از همان طرف سر آغاز شود.

وی ادامه داد:سردرد تنشی یا هیجانی نوع دیگر شایع است. علت ان انقباض عضلات کاسه سر، گردن، شانه و صورت است و مهم ترین دلیل هم هیجانات عصبی است.درد معمولا از ناحیه پیشـــــانی، گردن یا شانه شروع می شود و به تــدریج تمام کاسه سر را فرا می گیرد.بیمار ممکن است تهوع پیدا کند، اما به استفراغ دچار نمی شود. این درد می‌تواند 30 دقیقه تا 7 روز ادامه داشته باشد.

جواهری افزود: میگرن سردرد شدید و گذرایی است که گاهی در یک قسمت سر بوجود می آید. طی آن شخص به طور غیرعادی احساس خستگی و کسالت می‌کند. سپس حالت تهوع ، استفراغ، اختلالات بینایی و اغلب بیزاری از نور دارد.

وی به سردرد ناشی از مننژیت یا عفونت پرده مغزی اشاره کرد و گفت:درد در این بیماران به صورت فشرده است و تمام سر را فرا می گیرد، با استراحت کاهش می یابد و با حرکت بدنی تشدید می شود. وجود علایمی چون تب و سفتی گردن به تشخیص این نوع سردرد کمک می کند.

این متخصص مغز و اعصاب گفت:سردرد به علت تومور مغزی معمولا متناوب بوده و در اوایل صبح شدیدتر است و بیشتر ماهیت حمله ای دارد. با حرکت سر، بلند کردن بار، عطسه و به خصوص سرفه تشدید می شود. معمولا سردرد همراه با اختلالات خواب همراه است و گاهی بیمار به علت سردرد از خواب بیــــــدار می شود.

وی سردرد به علت فشار خون بالا را نوع دیگری عنوان کرد و گفت:سردرد در این بیماران، معمولاً زمانی ظاهر می شود که فشار خون به حدود 20 و 12 رسیده باشد. این نوع سردرد غالبا در ناحیه پس سر است و با درمان فشار خون در اکثر موارد از بین می رود.

جواهری با اشاره به سردرد ناشی از بیماری های چشمی گفت:عیوب انکساری چشم، سبب پیدایش سردردهای مکرر در ناحیه پیشانی به خصوص هنگام مطالعه یا تماشای تلویزیون می شود. سردرد ناشی از بیماری سینوس نیز نوع دیگری است که اغلب در ناحیه پیشانــــی متمرکز می شود. این دردها با حرکت سر و دراز کشیدن تشدید می شود و پس از بیدار شدن از خــواب به حداکثر شدت خود می رسد. این سردردها با درمان التهاب یا عفونت سینوس ها مرتفع می شوند.

جواهری ادامه داد: سـردرد ناشی از عفونت دندان نیز از ناحیه صورت شروع و به تدریج به تمام سر منتشر می شود و با درمان عفونت دندانی ، درد از بین می رود. سردرد آلرژیک نیز نوع دیگر سردرد است که بر اثر تماس فرد با ماده حساسیت زا ایجــــاد می شود. معمولا همراه با این نوع سردرد، سایر علایم حساسیت مثل گرفتگی بینی ، آبریزش بینی ، سرفه، عطسه و گاهی اسهال دیده می شود و کنترل حساسیت معمولا به کنترل سردرد منجر می شود.

وی گفت:تغییر در کیفیت سردرد،تکرار سردرد، سردردی که فرد از خواب بیدار کند، سردردهای صبحگاهی، سردرد همراه با تهوع و استفراغ،سردرد کودکان به‌خصوص اگر تکرار‌شونده باشد، سردرد سالمندان،سردرد همراه با ترس از نور از جمله سردردهای خطرناکی است که باید با مشاهده آنها به پزشک مراجعه کرد.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

آرتروز چیست؟

جراح استخوان و مفاصل در مورد بیماری آرتروز گفت:این بیماری در زنان بیش از 50 سال بیشتر از مردان دیده می‌شود و علاوه بر عوامل ارثی و وزن بالا،بیماریهایی مثل نقرس، ایستادن طولانی مدت و خم وراست شدن تکراری در ایجاد آن موثر هستند.

آرش شرافت وزیری گفت:آرتروز بیماری مزمن غضروف مفاصل و استخوان است و به زبان ساده همان فرسایش است.

وی ادامه داد: غضروف و استخوان به مرور و در طول سال مخصوصاً در افرادی که بیش از ظرفیت بدنی خود کار می کنند، بر اثر فشارهای وارد شده دچار تخریب و آسیبهای میکروسکوپی می شود. با شروع این آسیبها روند آرتروز نیز آغاز می شود این در حالی است که علامتی هم در ظاهر وجود ندارد.

این جراح استخوان تصریح کرد:هنگامی متوجه آرتروز می شویم که این تخریب بر بافتهایی که عصب دارند فشار وارد کند. در این زمان است علائم آرتروز خود را نشان می دهد.

وی با بیان اینکه آرتروز در هر مفصلی ممکن است ایجاد شود گفت: این بیماری بیشتر در مفاصلی که تحمل کننده وزن هستند دیده می شود.

عضو انجمن جهانی آسیب های ورزشی در مورد روند ایجاد آرتروز گفت:غضروف مفصلی یک بافت همبند فیبری صاف و لغزنده است که به عنوان یک پوشش محافظ استخوان عمل می کند. اگر این غضروف دچار فرسایش شود فضای مفصلی بین استخوانها کم می شود و در عکس رادیوگرافی نیز به راحتی دیده می شود. با پیشرفت آرتروز غضروف، نازک و شیاردار می شود و برای جبران این تغییرات، محیط استخوان ضخیم می شود و رشد بافت استخوانی به شکل خار در لبه و کناره های مفصل دیده می شود.

شرافت وزیری ادامه داد:کپسول مفصل که وظیفه اش ترشح مایع مفصلی است شروع به التهاب و ضخیم شدن می کند، بنابراین ممکن است مایع بیشتری تراوش کند و باعث تورم مفصل شود. در طی چند سال مفصل به آهستگی تغییر شکل می دهد و با از بین رفتن غضروف، حرکات طبیعی مفصل به سختی و با درد زیاد انجام می شود و در نهایت غیر ممکن می شود.

وی در مورد علل ایجاد آرتروز نیز گفت:یکی از عوامل ایجاد این بیماری ارثی است، وراثت از عوامل مستعد کننده آن است. وزن بالا نیز فشار وارد بر مفاصل را افزایش می دهد.همچنین افزایش سن نیز از دیگر عوامل است که توانایی غضروف در گرفتن فشارهای وارده را کاهش می دهد.

وی با اشاره به اینکه زنان بالای 50 سال بیش از مردان در معرض آرتروز هستند ادامه داد: ضربه هایی که در گذشته به مفاصل وارد شده اند مثل آسیبهای ورزشی،شکستگی‌ها و … می توانند منجر به آرتروز شوند.

این جراح مفاصل افزود: فشارهای تکرار شونده نیز از عوامل ایجاد آرتروز است، ایستادن طولانی مدت، راهپیمایی بیش از سه کیلومتر در روز، بلند کردن اجسام بیش از 25 کیلوگرم،زانو زدن و خم و راست شدن تکراری حین انجام کار، ورزشهای غیر اصولی و عدم گرم کردن کافی قبل از ورزشهای حرفه ای از این دسته اند.

وی بیماریهایی مثل نقرس و عفونتهای مفصلی، نارسایی های متابولیک، بیماریهای مادرزادی و انحراف مفاصل را از بیماری هایی دانست که خطر بروز آرتروز را افزایش می دهند. شرافت وزیری همچنین در مورد تشخیص آرتروز گفت: زمانی که بیمار علائمی مثل درد و ناتوانی دارد و علائم پاتولوژی در عکس رادیوگرافی دیده شود،می توان ابتلای فرد به این بیماری را احتمال داد.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

ناخن جویدن کودکان، با توجه والدین تشدید می‌شود

 مرتضی نظیفی، متخصص بهداشت روان  با توضیح درباره علت وقوع این رفتارها، گفت: معمولاً علت وقوع این رفتارها به وجود استرس و اضطراب در فرد نسبت داده می‌شود اما گاهی توجه والدین می‌تواند آن را تقویت کند.

وی افزود: وقتی والدین به این نوع رفتارهای کودک توجه زیادی نشان می‌دهند موجب می‌شود تا او در برخی موقعیت‌ها از این رفتارها به عنوان دست‌آویزی برای جلب توجه والدینش استفاده کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان اظهارداشت: رفتار درمانی بهترین گزینه برای از بین بردن این اختلالات عادتی است.

وی با اشاره به جداسازی اختلالات عادتی نامناسب با منشاء رفتاری از اختلالات جسمی، گفت: حساسیت پوستی، خارش و کهیر جز و اختلالاتی است که منشاء جسمانی دارد و نباید با اختلالات عادتی اشتباه گرفته شود.

نظیفی افزود: دارو درمانی به ویژه مصرف آرامبخش‌ها به دلیل اینکه اثر موقتی دارند نمی‌توانند گزینه مناسبی برای درمان باشد اما رفتاردرمانی به دلیل ایجاد تغییرات اساسی در رفتار می‌تواند به کاهش یا حذف رفتار نامناسب منجر شوند.

این متخصص بهداشت روانی درباره تشخیص اختلالات عادتی، گفت: تکرار زیاد رفتاری که مشکل‌ساز شده و در عملکرد اجتماعی فرد اختلال ایجاد کرده موجب بروز اختلالات عادتی می‌شود در واقع جلب توجه و شکایت دیگران به ویژه والدین برای تشخیص این دسته اختلالات کافی است.

++++++++++++++++++++++++++++

مصرف قلیان ، به خصوص در بین زنان نگران کننده شده است

مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی  در جلسه هم اندیشی برنامه های کنترل دخانیات با اشاره به برنامه های کشوری، گذشته، حال، آینده تأکید کرد: مصرف دخانیات در گذشته بیشتر معطوف به سنین بزرگسالی بود اما امروزه در نوجوانان و جوانان رو به افزایش است و این امر مشکلات بسیاری را از جمله سقط جنین، سرطان ریه و بیماری های غیر واگیر دیگر به دنبال خواهد داشت. وی با تأکید بر اینکه مصرف دخانیات هزینه های زندگی را نیز به مراتب افزایش و نیروی مولد را نیز کاهش می دهد گفت: باید مصرف دخانیات در اماکن عمومی ممنوع و فروش سیگار به افراد زیر ۱۸سال متوقف شود. مرندی افزود: کشورها نباید زمین های کشاورزی خود را به کشت تنباکو اختصاص دهند. رئیس فرهنگستان علوم پزشکی تصریح کرد: افزایش قیمت دخانیات یکی از عوامل بازدارنده در این زمینه است و ما باید برنامه های مبارزه با دخانیات را به طور جدی دنبال کنیم.

در ادامه این جلسه کاظم ندافی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه روند مصرف دخانیات از سال 84 افزایش چشمگیری نداشته اما در زنان و بعضی از گروه های سنی افزایش داشته و همچنین مصرف روزانه قلیان از سال88 تا 90 به سرعت در حال  افزایش بوده است و در بین بانوان نگران کننده ارزیابی شده است. وی گفت: نقش آموزش و پرورش در این زمینه باید بسیار پررنگ باشد و افزایش قیمت دخانیات اثرات مثبتی در سلامت کشور دارد. جلسه هم اندیشی برنامه های کنترل دخانیات، یک دهه پس از معاهده جهانی دخانیات با همکاری فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران، پ‍ژوهشکده سل و بیماری های ریوی، مرکز تحقیقات و پیشگیری و کنترل دخانیات، جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات امروز در حال برگزاری است.

++++++++++++++++++++++++++++++++++

ساعت طلایی برای نجات از سکته ی قلبی

 محسن معدنی می گوید :

شایعترین بیماری قلبی و عروقی در ایران، گرفتگی عروق کرونر است که به سکته منجر می شود و مهمترین عامل بروز این بیماری نیز دیابت، چربی خون، فشار خون، مصرف دخانیات، کم تحرکی، چاقی، تغدیه نامناسب به خصوص مصرف روغن های جامد و ارث است و اخیرا نقش آلودگی هوا در بروز این بیماری ها نیز ثابت شده است.

این متخصص قلب و عروق افزود : حمله های قلبی و عوارض حاد بیماری های قلبی- عروقی معمولا با درد قفسه سینه یا تنگی نفس همراه است بنابراین هر فردی که یکی از این عوامل را داشت باید سریع به پزشک مراجعه کند اما اکثر مردم این دردها را جدی نمی گیرند و سعی می کنند با زدن پماد به سینه یا خوردن مسکن آن را پشت سر بگذارند.

معدنی گفت: دسته دیگر بیماری های قلبی عروقی بیماری های مزمن است که در طول زمان بروز می کند، بسیاری از افرادی که گرفتار بیماری های خطرناک قلبی عروقی می شوند سال ها این عوامل خطر را داشته اند و با فشار خون، چاقی، قند خون، کم تحرکی و مصرف دخانیات زندگی کرده اند و معمولاً بعد از 20 یا 30 سال که دچار عوارض بیماری شدند، برای درمان اقدام می کنند که گاهی دیر شده است.

این متخصص قلب و عروق گفت: کنترل و پیشگیری از بیماری های قلب و عروق که مهمترین عامل مرگ ایرانیان است چند کلید طلایی دارد که شامل مصرف غذاهای کم کالری و جلوگیری از چاقی و اضافه وزن، پرهیز از مصرف دخانیات، ورزش و تحرک کافی، مصرف مداوم سبزی و میوه و لبنیات کم چرب و کنترل قند، چربی و فشار خون است.

وی افزود: بیشتر مردم این عوامل خطر و راه های کنترل را می دانند اما اراده لازم را برای رعایت آن ندارند، بنابراین لازم است آگاهی رسانی به مردم در این موارد به صورت مداوم ادامه داشته باشد.

معدنی ادامه داد: اگر مردم این نکات طلایی را در سبک زندگی خود رعایت کنند، کمتر به بیماری های قلبی عروقی مبتلا می شود و اگر هم مبتلا شدند به علت مراجعه و تشخیص به موقع درمان آنها ساده تر، موثرتر و ارزانتر خواهد بود.

وی گفت: متاسفانه طب پیشگیری در کشور ما ضعیف است و سیستم مناسبی برای تشخیص به موقع این بیماری ها در کشور نداریم اما توصیه می شود که همه مردم از سن 40 سالگی غربالگری و کنترل قند، چربی، فشار خون و وزن خود را شروع کنند و افرادی که خانواده آنها سابقه بیماری قلبی عروقی یا دیابت دارند باید این کنترل و مراقبت را از سنین پایین تر شروع کنند.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

ماست و خواص آن :

ماست از هند باستان شناخته شده است. در هند باستان مخلوط ماست و عسل را غذای روحانی

 می‌نامیدند. مهمترین خواص ماست عبارتند از :


*1- پیشگیری از پوکی استخوان (استئوپروز)


مصرف کلسیم و ویتامین D از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. کلسیم در تمامی سنین در حجم و استحکام استخوان نقش اساسی دارد و ویتامین D جذب کلسیم را بالا می‌برد. برای دارا بودن استخوان‌های محکم روزانه 800 تا 1000 میلی‌گرم کلسیم لازم است که سه لیوان ماست آن را تأمین می‌کند. امروزه بسیاری از انواع ماست‌ها با ویتامین D غنی شده است، روزانهIU 400 ویتامین D برای جذب کلسیم لازم می‌باشد.


*2- کاهش خطر فشار خون بالا

 
در تحقیقات اخیری که در دانشگاه مادرید اسپانیا بر روی 5000 نفر انجام شد 50 درصد خطر فشار خون بالا در افرادی که روزانه 3-2 سهم ماست کم‌چرب مصرف می‌کردند کاهش پیدا کرد؛ دانشگاه هاروارد اعلام کرده است که کلسیم موجود در لبنیات در باز شدن عروق و کاهش فشار خون نقش دارد.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

  شام باید چگونه باشد

شام باید سبک باشد و حداقل 2 ساعت قبل از خواب مصرف شود.
در طول شب زمانی که فرد می‌خوابد "هوش طبیعی بدن"، تمام توجه خود را به اندام بدن معطوف می‌کند و در واقع هضم عمده در طول شب تا صبح اتفاق می‌افتد.
اگر با معده خالی بخوابید این هضم بر روی مواد غذایی انجام نشده در نتیجه "رسوبات مفید" و مواد ضروری بدن را که باید در معده باقی بماند از بین می‌برد. در نتیجه فرد دچار مشکل می‌شود.
محققان طب سنتی توصیه می‌کنند افراد دوبار در طول روز غذا بخورند یعنی فقط صبحانه و شام بخورند اگر افراد بتوانند این برنامه را رعایت کنند بسیار مفید است.
گفتنی است بهتر است در وعده شام سبزیجات پخته مصرف کنید و اگر تمایل به مصرف گوشت دارید "گوشتهای زود هضم" مصرف شود. ماست از هند باستان شناخته شده است. در هند باستان مخلوط ماست و عسل را غذای روحانی می‌نامیدند. ماست از تخمیر شیر به دست می‌آید، پس از حرارت دادن شیر تا دمای 80 درجه سانتیگراد و تغییر و تخریب پروتئین کازئین در شیر و اضافه شدن استرپتوکوکوس و بیفیدوباکتری‌ها در شیر لخته ایجاد شده و پس از سرد کردن تا دمای 45 درجه سانتیگراد بین 7-4 ساعت ماست به دست می‌آید. ماست دارای سه نوع کم‌چرب، با چربی متوسط و پرچرب می‌باشد که یک لیوان 240 سی‌سی ماست حاوی 12 گرم پروتئین، 15گرم کربوهیدرات و 300-280 میلی‌گرم کلسیم می‌باشد. ویتامین B12 , B2، پتاسیم و منیزیم در شیر فراوان است.
*1- پیشگیری از پوکی استخوان (استئوپروز)
مصرف کلسیم و ویتامین D از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. کلسیم در تمامی سنین در حجم و استحکام استخوان نقش اساسی دارد و ویتامین D جذب کلسیم را بالا می‌برد. برای دارا بودن استخوان‌های محکم روزانه 800 تا 1000 میلی‌گرم کلسیم لازم است که سه لیوان ماست آن را تأمین می‌کند. امروزه بسیاری از انواع ماست‌ها با ویتامین D غنی شده است، روزانهIU 400 ویتامین D برای جذب کلسیم لازم می‌باشد.
*2- کاهش خطر فشار خون بالا
در تحقیقات اخیری که در دانشگاه مادرید اسپانیا بر روی 5000 نفر انجام شد 50 درصد خطر فشار خون بالا در افرادی که روزانه 3-2 سهم ماست کم‌چرب مصرف می‌کردند کاهش پیدا کرد؛ دانشگاه هاروارد اعلام کرده است که کلسیم موجود در لبنیات در باز شدن عروق و کاهش فشار خون نقش دارد.
ماست از هند باستان شناخته شده است. در هند باستان مخلوط ماست و عسل را غذای روحانی می‌نامیدند. ماست از تخمیر شیر به دست می‌آید، پس از حرارت دادن شیر تا دمای 80 درجه سانتیگراد و تغییر و تخریب پروتئین کازئین در شیر و اضافه شدن استرپتوکوکوس و بیفیدوباکتری‌ها در شیر لخته ایجاد شده و پس از سرد کردن تا دمای 45 درجه سانتیگراد بین 7-4 ساعت ماست به دست می‌آید. ماست دارای سه نوع کم‌چرب، با چربی متوسط و پرچرب می‌باشد که یک لیوان 240 سی‌سی ماست حاوی 12 گرم پروتئین، 15گرم کربوهیدرات و 300-280 میلی‌گرم کلسیم می‌باشد. ویتامین B12 , B2، پتاسیم و منیزیم در شیر فراوان است.
*1- پیشگیری از پوکی استخوان (استئوپروز)
مصرف کلسیم و ویتامین D از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. کلسیم در تمامی سنین در حجم و استحکام استخوان نقش اساسی دارد و ویتامین D جذب کلسیم را بالا می‌برد. برای دارا بودن استخوان‌های محکم روزانه 800 تا 1000 میلی‌گرم کلسیم لازم است که سه لیوان ماست آن را تأمین می‌کند. امروزه بسیاری از انواع ماست‌ها با ویتامین D غنی شده است، روزانهIU 400 ویتامین D برای جذب کلسیم لازم می‌باشد.
*2- کاهش خطر فشار خون بالا
در تحقیقات اخیری که در دانشگاه مادرید اسپانیا بر روی 5000 نفر انجام شد 50 درصد خطر فشار خون بالا در افرادی که روزانه 3-2 سهم ماست کم‌چرب مصرف می‌کردند کاهش پیدا کرد؛ دانشگاه هاروارد اعلام کرده است که کلسیم موجود در لبنیات در باز شدن عروق و کاهش فشار خون نقش دارد.
++++++++++++++++++++++++++

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد