اخبار شهرستان آغاجاری

این وبلاگ تلاش دارد اخبار و رویداهای شهرستان آغاجاری را پوشش دهد.

اخبار شهرستان آغاجاری

این وبلاگ تلاش دارد اخبار و رویداهای شهرستان آغاجاری را پوشش دهد.

دنیای سلامت 16 / 1// 93

 

 

 

 

دنیای  سلامت  16  /  1// 93

آنفلوانزا امسال جان ۲۲ ایرانی را گرفت

انواع مواد سمی و سرطانزا در لوازم آرایشی تقلبی

پیشگیری از سرطان با رژیم غذایی

نکاتی درباره نوشیدن آب

گردو   بسیار مفید است ... 

 

 

 

آنفلوانزا امسال جان ۲۲ ایرانی را گرفت

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت از فروکش کردن موج سوم بیماری آنفلوانزا در کشور، تشخیص قطعی ۶۸۰ مورد شدید از این بیماری در نیمه دوم امسال و مرگ ۲۲ ایرانی بر اثر آنفلوانزا در این مدت خبر داد.

محمد مهدی گویا گفت: موج اول بیماری آنفلونزا از اواسط آبان تا 25 دی در کشور ایجاد شد. ویروس H3N2 عامل بروز این موج بود، بعد از آن موح دوم شیوع آنفلوانزا را از 25 دی تا 25 بهمن شاهد بودیم که بیشتر موارد آن آنفلوانزای نوع B بود و از اوایل اسفند نیز موج سوم این بیماری شروع شده که با ویروس H3N2 هنوز وجود دارد.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اضافه کرد: شواهد نشان می دهد، موج سوم بیماری آنفلوانزا در حال فروکش کردن است اما هنوز تمام نشده است، انتظار وزارت بهداشت است که تا پایان امسال این موج از بیماری آنفلونزا روند کاهشی خود را ادامه دهد.

وی اضافه کرد: مهمترین استانهایی که هنوز شیوع موج سوم بیماری آنفلوانزا در آن ادامه دارد، استانهای لرستان، ایلام، خراسان جنوبی و هرمزگان هستند،علاوه بر آنها موج سوم بیماری آنفلوانزا هنوز در استانهای تهران،مازندران، گیلان،فارس و کرمان ادامه دارد.

گویا گفت:‌ از ابتدای شروع موج اول بیماری آنفلوانزا تاکنون 680 مورد شدید این بیماری شناسایی شد که همگی آنها در بیمارستان بستری شدند و البته از این تعداد 22 نفر فوت کردند.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اضافه کرد: اکثر افرادی که بر اثر این بیماری فوت کردند، یا افراد مسن بودند یا افراد مبتلا به یکی از بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی-عروقی، سرطان یا بیماریهای تنفسی مبتلا بودند که با وجودبستری در بیمارستان به علت شدت عوارض جان خودرا از دست دادند.

وی گفت: البته این تعداد فوتی از بیماری آنفلونزا بسیار کمتر از حد انتظار بود و حد انتظار مرگ ناشی از این بیماری حدود یک درصد موارد قطعی شدید است.

وی ادامه داد: 13 آزمایشگاه قطب آنفلوانزا در کشور تمام موارد این بیماری را رصد و آزمایش میکنند و گزارش موارد قطعی را به صورت آنلاین و روزانه به ستادوزارت بهداشت اعلام می کنند، البته موارد خفیف این بیماری گزارش نمیشود و در مواردی حتی خود فرد به پزشک یا مرکز درمانی مراجعه نمیکند و خود به خود خوب میشود.

گویا اضافه کرد:‌ در موج سوم بیماری آنفلوانزا که هنوز ادامه دارد حدود 60 درصد موارد ابتلا آنفلونزای H3N2 بود و بیش از 35 درصد موارد نیز آنفلوانزای نوع B بود و بقیه سایر انواع این بیماری را شامل می شد.

وی گفت: موج سوم بیماری آنفلوانزا هنوز تمام نشده و از مردم میخواهیم برای جلوگیری از گسترش این بیماری آداب بهداشت فردی را هنگام عطسه و سرفه و نگهداشتن فاصله مناسب از دیگران رعایت کنند.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

انواع مواد سمی و سرطانزا در لوازم آرایشی تقلبی

رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو گفت: بازار لوازم آرایشی در کشور ما یک بازار بزرگ یک میلیارد دلاری است که حجم قابل توجه آن لوازم تقلبی و آلوده به مواد سمی، سرطانزا و تاریخ گذشته است

وی افزود:‌ مواد غیر مجازی که در لوازم آرایشی تقلبی و غیر مجاز استفاده میشوند، میتوانند بسیار خطرناک، سرطان زا و گاهی کشنده باشند و اغلب آنها از مواد سمی یا تاریخ گذشته استفاده میکنند.

وی گفت: تلاش تولید کنندگان لوازم آرایشی تقلبی و قاچاق این است که تا جای ممکن بسته بندی و شکل ظاهری کالای خود را شبیه برند اصلی کنند تا جایی که تقلبی بودن آن قابل تشخیص نباشد و برای اینکه محصول آنها ارزانتر و قابل رقابت باشد از انواع مواد سمی و تاریخ گذشته استفاده میکنند.

++++++++++++++++++++

پیشگیری از سرطان با رژیم غذایی

خشنود، فوق تخصص گوارش و کبد گفت: رژیم غذایی پر فیبر و کم چرب از سرطان پیشگیری میکند.سیگار و قلیان، اشعه ماورای بنفش خورشید، مصرف الکل و نوشابههای الکلی نقش اصلی در ایجاد سرطان دارند

وی با تأکید بر پیشگیری از بروز سرطان عنوان کرد: اصلاح شیوه تغذیه نقش موثری در پیشگیری از سرطان دارد

وی گفت: نوشیدنی بسیارداغ همچون قهوه و چای به ایجاد سرطان منجر میشود

وی خاطرنشان کرد: استفاده ناکافی میوه و سبزی، غذاهای نمک سود شده، کمبود ویتامین آ، مصرف زیاد چربی حیوانی و غذا های سرخ شده، مصرف زیادکلم و سیب زمینی به دلیل داشتن نشاسته در ایجاد سرطان دستگاه گوارش موثر است.

فوق تخصص گوارش با اشاره به علل ایجاد سرطان روده بزرگ گفت: رژیم غذایی نامناسب، مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز، افزایش سن و ژنتیک از علل ایجاد سرطان روده بزرگ محسوب می شود.

این فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه چای سبز نقش شناخته شدهای در پیشگیری از بروز سرطان معده دارد، عنوان کرد: مصرف گوجه فرنگی به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان، نان فیبردار، افزایش مصرف لبنیات، پیشگیری از چاقی و اضافه وزن، افزایش مصرف سویا و حبوبات به ویژه در دیابتیها از بروز سرطان پیشگیری میکند.

++++++++++++++++++++++++

نکاتی درباره نوشیدن آب

رئیس انستیتو تغذیه ایران گفت: 75 تا 85 درصد کل بدن انسان را آب تشکیل میدهد اما در افراد چاق این میزان به 45 تا 55 درصد میرسد که علامت خطر برای سلامت آنها از جمله کلیه به شمار میآید

 
"
مجید حاجی فرجی" به چاقها هشدار داد که مراقب کاهش میزان آب بدنشان باشند زیرا کمبود آب در بدن آنها علامت خطر به شمار میآید. در بافتهای چربی کمترین میزان آب وجود دارد و چاقها از آنجا که دارای بافت چربی زیادی هستند آب بدنشان کمتر از حد معمول است. وی با بیان اینکه وجود آب برای کلیهها ضروری است اظهارداشت: 75 تا 85 درصد کل بدن انسان را آب تشکیل میدهد اما در افراد چاق این میزان به 45 تا 55 درصد میرسد که علامت خطر برای سلامت آنها از جمله کلیه به شمار میآید. وی با اشاره به اینکه آب را قبل از تشنه شدن باید نوشید، اظهار داشت: خیلی از افراد هنگامی که احساس تشنگی به آنها دست میدهد آب مینوشند این در حالی است که متخصصان معتقدند آب را باید قبل از احساس تشنگی بنوشیم. به گفته وی افرادی که فعالیت بدنی بیشتری دارند و همچنین سالمندان، باید بیشتر آب مصرف کنند. متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: البته برخی نیز هنگامی که تشنه میشوند به جز آب، انواع نوشیدنیها از جمله چای یا نوشابه را مینوشند این در حالی است که هیچ کدام از آنها جای آب را نمیگیرد و البته مصرف زیاد آنها عوارضی را هم در پی دارد.
"
حاجی فرجی" در عین حال به برخی افراد نیز اشاره کرد که بیش از حد آب مینوشند و گفت: اگر آب به میزان زیاد مصرف شود، برای سلامت خوب نیست و بیماران نیز بر اساس توصیه پزشک خود باید از مایع حیات استفاده کنند. دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: افراد سالم بهتر است حداقل دو لیتر آب در روز مصرف کنند و فراموش نکنند که آب بهترین جایگزین نسبت به انواع نوشیدنیها به شمار میآید.

++++++++++++++++++++++++++++

گردو   بسیار مفید است ...

گردو از قدیم به عنوان ماده غذایی مفید مورد علاقه ایرانیان بوده است و امروز مشخص شده که گردو به دلیل خواص زیاد، کاهنده کلسترول خون، پیشگیری از بیماریهای قلبی و درمان یبوست بسیار موثر است.
"
مریم مهرآزی" متخصص تغذیه در مورد خواص گردو خاطرنشان کرد: گردو از جمله مغز دانههایی است که خواص بسیاری دارد و به راحتی روزانه با مصرف یک مشت گردو میتوان نیاز بدن به ویتامینهای B، E و املاحی چون منگنز،مس، آهن، فسفر، کلسیم، سلنیوم و پتاسیم را تأمین کرد. وی به این نکته اشاره کرد که افرادی که مشکل پرخوری دارند و نمیتوانند جلوی خود را در خوردن بگیرند با مصرف گردو تا حدی اشتها را میتوانند کنترل کنند چرا که فیبر موجود در گردو از زمانی که وارد دستگاه گوارش میشود آب را به خود جذب کرده و مسیر طولانی را برای هضم سپری میکند و فرد تا ساعتها احساس گرسنگی نمیکند. وی افزود: همچنین افرادی که از یبوست رنج میبرند با فیبر موجود در گردو مشکلشان برطرف میشود. این متخصص تغذیه در پاسخ به اینکه چربی موجود در گردو آیا برای افراد ممکن است مضر باشد، گفت: گردو سرشار از استرولهای گیاهی است و برای همین میتواند میزان کلسترول بد خون را کاهش دهد. استرولهای گیاهی دارای یک بافت شیمیایی هستند که به کلسترول نزدیک است. برای همین میتوانند در رودهها کلسترول بد را به خود جذب کنند و میزان آن را کاهش دهند که در عین حال خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی مانند مشکلات عروق کرونری را نیز کم میکند. وی به این نکته اشاره کرد که منیزیم موجود در گردو، تنظیمکننده ضربان قلب است و از رگهای خونی محافظت میکند. وی گردو را ماده غذایی حاوی آنتی اکسیدان عنوان کرد و افزود: آنتی اکسیدان سموم بدن را دفع کرده و در عین حال پوست را جوان نگه میدارند. در عین حال ویتامین E موجود در گردو از چروک زودرس پوست پیشگیری میکند

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد