اخبار شهرستان آغاجاری

این وبلاگ تلاش دارد اخبار و رویداهای شهرستان آغاجاری را پوشش دهد.

اخبار شهرستان آغاجاری

این وبلاگ تلاش دارد اخبار و رویداهای شهرستان آغاجاری را پوشش دهد.

دنیای سلامت 20 / 2 / 93

  

 

 

 

دنیای سلامت 20 / 2 / 93  

چه کسانی در معرض زخم معده هستند؟ 

ازدواج درسنین بالا امکان تولد کودکان مبتلا به 

 

سندرم داون را افزایش می دهد 

کشته شدن بیش از 7 میلیون نفر بر اثر آلودگی هوا 

دیابتی‌ها بدانند 

این نوشیدنی شما را زیبا می‌کند 

پنجاه درصد  از مرگ ایرانیان ناشی از سکته است 

 

 

 

 

چه کسانی در معرض زخم معده هستند؟

یک فوق تخصص گوارش و کبد ضمن تشریح علایم و نشانه‌های زخم معده، از تمام افرادی که دارای سابقه خانوادگی سرطان معده هستند خواست برای اطمینان از سلامتشان و پیشگیری از این بیماری، آزمایش‌ها و معاینات لازم را در دستور کار جدی قرار دهند.
دکتر "حمید کلانتری" افزود: توده‌های معده در صورت افزایش تکثیر سلول‌های مخاطی به صورت خوش خیم یا بدخیم ایجاد می‌شوند. البته توده‌های خوش خیم بدون خطرند به ویژه اگر خونریزی هم نداشته باشند نیاز به اقدام خاصی نیست.
وی ادامه داد: توده‌های بدخیم معده به رغم عدم خونریزی، نیاز به نمونه‌برداری و فرستادن به آسیب شناسی دارند و در صورت تأیید بدخیمی عمل جراحی انجام می‌شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هشدار داد: تومورهایی که پیش زمینه بدخیمی داشته باشند تبدیل به بدخیمی‌های معده می‌شوند که شایع‌ترین نوع آن آدنوکارسینوم است.
عضوهیئت مدیره جامعه متخصصین داخلی با بیان این که بروز تومورهای معده علل زمینه‌ای و اکتسابی دارد، گفت: برای نمونه در برخی مناطق شیوع این بیماری بیشتر است و با قرار گرفتن در آن محیط میزان ابتلا به آن هم افزایش می‌یابد.
کلانتری ادامه داد: همچنین وجود سرطان‌های معده در برخی اقوام و افراد شیوع بیشتری دارد. از این رو شانس ابتلای آنان به پولیپ‌های معده نیز افزایش می‌یابد.
وی تأکید کرد: استعمال دخانیات به ویژه سیگار و مصرف غذاهایی که در یخچال نگهداری نمی‌شوند فرد را مستعد ابتلا به این بیماری می‌کند.
متخصص داخلی با هشدار درباره زخم‌های معده‌ای که درمان نمی‌شوند، گفت: این زخم‌ها درصورت درمان نشدن تمایل به بدخیمی پیدا می‌کنند ضمن این که بسیار هم شایع هستند.
وی با بیان این که جنسیت در خصوص ابتلا به این بیماری دخالت چندانی ندارد، بیان کرد: این بیماری در افراد جوان شیوع بالایی ندارد و معمولأ بعد از 40 سالگی شایع می‌شوند.
وی درباره علائم این بیماری خاطرنشان کرد: ضعف و بی‌حالی- کاهش وزن- بی‌اشتهایی- تهوع و استفراغ و در موارد پیشرفته به صورت خونریزی فوقانی، خونریزی تحتانی و مدفوع سیاه رنگ و بدبو نیز تظاهر می‌کند.

++++++++++++++++++++++++++++++

ازدواج درسنین بالا امکان تولد کودکان مبتلا به

سندرم داون را افزایش می دهد

ˈ بیژن کیخاییˈ رییس سازمان نظام پزشکی استان خوزستان در حاشیه همایش بزرگداشت روز جهانی ماما در تالار شهدای دانشگاه علوم پزشکی اهواز در جمع خبرنگاران افزود: موضوع ازدواج در سنین بالا در جامعه رواج یافته که باید این فرهنگ تغییر یابد تا ازدواج ها به سمت سنین پایین تر فرهنگ سازی شود زیرا ازدواج در سن های بالا و فرزند دارشدن دراین سن باعث تولد کودکان ناقص ذهنی و یا مبتلا به سندرم داون را خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه آمار زایمان به صورت سزارین بین مادران افزایش یافته گفت: فرهنگ ترویج زایمان طبیعی برای افزایش باروری در بانوان و حفظ سلامت بانوان و نوزادان که در طرح نظام سلامت نیز به آن توجه ویژه شده است باید فرهنگ سازی و نهادینه شود.

کیخایی افزود: سلامت مادر و جنین از شاخص های تعیین میزان بهداشت و سلامت کشورها است و در کشور ما با پیروزی انقلاب اسلامی و توجه ویژه آمار مرگ و میر مادران از 100 در هر یک هزار نفر به 20 در هر یکصد هزار نفر کاهش یافته است.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++

کشته شدن بیش از 7 میلیون نفر بر اثر آلودگی هوا

در سال 2012 میلادی در سراسر جهان آلودگی هوا در داخل و خارج از خانه منجر به کشته شدن 7 میلیون نفر شد که این نگرانی رو به رشد است.
گزارش
OMS سازمان بهداشت جهانی مربوط به آلودگی در سال 2012 میلادی است که 7 میلیون نفر در اثر آلودگی هوا جان باختند و نشان می‌دهد بیشتر مرگ و میرها در اثر قلب و عروق بوده است که حدود 4 میلیون نفر در اثر آلودگی هوای داخل منزل توسط اجاق‌هایی که با زغال سنگ و چوب می‌سوزند اتفاق افتاده است؛ علاوه بر این حدود 3 میلیون مورد مربوط به آلودگی هوا در خارج از خانه بوده است که نشان دهنده این است که بسیاری از مردم در داخل و خارج از خانه در معرض خطر هستند.
کشورهای واقع در جنوب و شرق آسیا، غرب اقیانوس آرام و مناطق ضعیف، بیشتر تحت تاثیر این واقعه قرار گرفته‌اند.
به گفته "فلاویا بوسترئو" معاون مدیر کل سازمان بهداشت جهانی: هوای تمیز از بیماری‌های غیر واگیردار برای زنان، کودکان و افراد مسن جلوگیری می‌کند؛ بسیاری از زنان و کودکان در کشورهای کم درآمد در اثر آلودگی هوا کشته شده‌اند زیرا زمان بیشتری را در خانه با اجاق‌هایی که با چوب یا زغال سنگ می‌سوزد را صرف کرده‌اند.
به گزارش سازمان بهداشت جهانی مرگ و میر در سال 2012 میلادی از این قرار بوده است:
80 درصد در اثر بیماری‌های قلبی، 10 درصد بیماری‌های انسداد ریه، 6 درصد در اثر سرطان، 3 درصد عفونت‌های تنفسی دوران کودکی
* مرگ و میر در اثر آلودگی هوای خانگی:
60 درصد بیماریهای قلب و عروق، 22 درصد بیماریهای انسداد ریه، 12 درصد عفونتهای تنفسی کودکان و 6 درصد سرطان ریه

+++++++++++++++++++++++++++++++++

دیابتی‌ها بدانند

مطالعات اخیر نشان می‌دهند زنان مبتلا به بیماری دیابت نوع ۲ بیشتر از دیگران به بیماری قلبی دچار می‌شوند.

دیابت نوع ۲ به دلیل افزایش بی‌رویه شکر و گلوکز در خون، چاقی، اضافه‌وزن، تغذیه نامناسب و ویژگی‌های زندگی امروز دنیا ایجاد می‌شود و هم اکنون آمار آن رو به افزایش است.

برخی از مواد غذایی مورد مصرف ما پس از هضم تبدیل به گلوکز (ماده‌ای که منبع انرژی در بدن است) می‌شود، اما در اشخاص مبتلا به دیابت، انسولین به اندازه کافی در بدن تولید نمی‌شود و اجازه ورود گلوکز به سلول را نمی‌دهد یا معمولاً عملکرد مناسبی ندارد.

به همین دلیل قند و گلوکز اضافی در خون تجمع می‌کند. در همین راستا افراد مبتلا به دیابت می‌بایست تحت مراقبت‌های جدی نسبت به رژیم غذایی خود قرار بگیرند و بطور منظم ورزش کنند و از داروهای کنترل ‌کننده میزان انسولین بدن استفاده کنند.

عدم کنترل دیابت به مرور زمان اثرات منفی روی اعضای بدن خواهد داشت و سلامت شخص را به مخاطره خواهد انداخت. به طور مثال ممکن است منجر به مشکلاتی در کلیه (مانند نارسایی کلیه)، سیستم عصبی، چشم (رتینوپاتی دیابتی) مشکلات هضم غذا (گاستروپارزی) مشکلات جنسی و بیماری‌های لثه شود. به این لیست باید بیماری‌های قلبی و عروقی مانند سکته قلبی و مغزی و شریانی را اضافه کرد. اکنون یکی از مطالعات جدید نشان می‌دهد این عوارض سلامت زنان مبتلا به دیابت نوع دوم را نیز به مخاطره می‌اندازد.

یکی از پژوهشگران بلوسوم آرژانتین و کونیست، پرونده پزشکی بیش ۱۲۰۰ زن دیابتی و غیر دیابتی بین ۱۹ تا ۸۴ سال را بررسی کردند و یک‌سری آزمایش‌های سونوگرافی خاص به عمل آوردند که میزان رسوبات پلاک یا خون لخته شده در شریان‌های کاروتید که مسئول خون‌رسانی به مغز است را نشان می‌دهد.

پس از تجزیه و تحلیل آزمایش‌های به عمل آمده مشخص شد مستقل از سن، سابقه خانوادگی از جهت سیگاری یا غیر سیگاری بودن، فشارخون و یائسگی، افزایش پلاک‌ها و لخته‌های خونی در خانم‌های مبتلا به دیابت نوع ۲ بسیار بیشتر از سایر دیابتی‌ها بود.

این پلاک‌ها که از رسوبات چربی و مواد دیگر تشکیل‌ شده‌اند، در داخل دیواره تنگ عروق خونی انباشته می‌شوند که علاوه بر سفت کردن عروق می‌توانند موجب گرفتگی رگ و سکته مغزی شوند و زندگی بیمار را به مخاطره اندازد و به اصطلاح موجب «تصلب شریان» می‌شوند.

پژوهشگران اظهار داشتند که کنترل وضعیت قلبی بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ حتی اگر هیچ نشانی از بیماری قلبی ندارند از اهمیت بالایی برخوردار است.

علاوه بر این اگر علائمی از دیابت نوع ۲ در شما وجود دارد در هر سنی که هستید به شما راهکارهایی به منظور کنترل دیابت و سلامت قلبتان می‌دهیم:

۱- آزمایش خون A۱C را به منظور ارزیابی میزان قند خون در طول سه ماه گذشته، انجام دهید.

۲- فشارخون، کلسترول و تری‌گلیسیرید موجود در خون را کنترل کنید.

۳- در رژیمتان مواد غذایی سالم را بگنجانید (که حاوی فیبر و حبوبات، سبزیجات و میوه‌ها باشد) و از مصرف بیش از اندازه چربی‌ها اجتناب کنید.

۴-سیگار نکشید و یا اگر سیگاری هستید ترک کنید.

۵-هر روز ورزش کنید.

+++++++++++++++++++++++++++++++++

پیشگیری از 31 میلیون مرگ‌ زودرس با کنترل شش عامل خطر

پژوهش پروفسور مجید عزتی، استاد دانشگاه امپریال کالج لندن برای اولین بار نشان داده که با محدود کردن شش عامل خطر مصرف دخانیات، الکل و مواد غذایی چرب، فشار خون و قند خون بالا و چاقی تا سطوح مورد قبول جهانی می‌توان از بیش از 37 میلیون مرگ زودرس تا بیش از 15 سال در اثر چهار بیماری اصلی غیر مسری شامل بیماری‌های قلبی‌عروقی، بیماری مزمن تنفسی، سرطانها و دیابت جلوگیری کرد.

این یافته‌ها نشان داده که عدم دستیابی به این اهداف می‌تواند تا سال 2025 به 38.8 میلیون مرگ زودرس منجر شود که 10.5 میلیون بیشتر از 28.3 میلیون بیماری است که در سال 2010 از دنیا رفته‌اند.

این اولین پژوهشی است که به بررسی تاثیر کاهش عوامل خطر جهانی بر برنامه سازمان ملل در مورد کاهش 25 درصدی مرگهای زودرس در اثر بیماریهای اصلی غیرمسری تا سال 2025 پرداخته است.

پروفسور عزتی و همکارانش با استفاده از داده‌های کشوری موجود در مورد مرگ و میر و عوامل خطر و مدلهای همه‌گیرشناسی، به برآورد تعداد مرگهایی که می‌توان بین سالهای 2010 تا 2025 با کاهش بار هر شش عامل خطر تا سطح مورد قبول جهانی – مصرف دخانیات (30-50 درصد)، مصرف الکل(10 درصد)،‌مصرف نمک(30 درصد)، فشار خون بالا(25 درصد) و توقف رشد شیوع چاقی و دیابت- جلوگیری کرد، پرداختند.

در کل، یافته‌ها نشان می‌دهد که برآورده کردن اهداف برای هر شش عامل خطر می‌تواند خطر مرگ زودرس در اثر چهار بیماری اصلی غیرمسری را تا 22 درصد در مردان و 19 درصد در زنان تا سال 2025 کاهش دهد.

این پیشرفت در سراسر جهان معادل به تاخیر انداختن یا جلوگیری از حداقل 16 میلیون مرگ زودرس در افراد بین 30 تا 70 سال و 21 میلیون فرد 70 ساله و پیرتر تا 15 سال است.

محققان پیش‌بینی کرده‌اند که بزرگترین مزیت این کار، کاهش فشار خون و مصرف دخانیات است. محاسبات محققان نشان داده که کاهش بلندپروازانه 50 درصدی شیوع مصرف دخانیات تا سال 2025 بجای هدف کنونی 30 درصد می‌تواند خطر مرگ زودرس را تا بیش از 24 درصد در مردان و 20 درصد در زنان کاهش دهد.

پروفسور عزتی اظهار کرد: یافته‌های ما نشان داده که دستیابی به این اهداف در زمینه عوامل خطر، با شتاب بخشیدن به کاهش روند مرگ و میر از بیماریهای قلبی‌عروقی و بیماریهای مزمن تنفسی، کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان ریه و معده و معکوس کردن روند رو به افزایش مرگ و میر ناشی از دیابت سهمی اساسی در دستیابی به هدف سازمان ملل در کاهش 25 درصدی میزان تلفات تا سال 2025 ایفا خواهد کرد.

وی افزود: بیشتر مزایای این دستاورد در بسیاری از کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط قابل مشاهده خواهد بود که در آنها می‌توان از 31 میلیون تلفات پیشگیری کرد.

+++++++++++++++++++++++++++

این نوشیدنی شما را زیبا می‌کند

مطالعات جدید دانشمندان نشان می‌دهد آب جزو عناصری از طبیعت است که باعث بازسازی و احیای سلول‌های مرده پوست می‌شود و سلول‌های مرده در پوست را ازبین می‌برد. آب از بهترین عناصر طبیعت است که باعث لاغری و کاهش وزن می‌شود و کمبود آن ضررهای زیادی را به بدن وارد می‌کند.
بررسی‌ها نشان می‌دهند، کم‌آبی از مواردی محسوب می‌شود که بدن علایم آن را سریعا نشان نمی‌دهد و مدت‌ها طول می‌کشد تا علایم و بیماری‌هایی به دنبال آن خود را نشان دهند.
نوشیدن آب کافی، به‌ویژه هنگام ناشتا باعث از بین رفتن چین و چروک‌های پوستی می‌شود و چشم‌ها را براق و زیبا می‌کند. مصرف آب در مردان به‌علت فعالیت زیاد فیزیکی بدن و تعریق شدید باید زیادتر باشد و آقایان باید روزانه 2 الی 3 لیوان بیشتر از خانم‌ها آب بنوشند.
نتایج مطالعات نشان می‌دهند افراد نیاز خود به نوشیدن آب را باید به نحوی تنظیم کنند که کمبود آن را حس نکنند و افرادی که اغلب زیاد احساس تشنگی می‌کنند بدن آنها از کم‌آبی رنج می‌برد.
نوشیدن آب قبل از صبحانه علاوه‌بر افزایش انرژی و دفع سموم، باعث شفافیت و زیبایی پوست می‌شود و پیری و چین و چروک را از صورت به ویژه در سالمندان دور می‌کند.

++++++++++++++++++++++++++++++

پنجاه درصد  از مرگ ایرانیان ناشی از سکته است

حسن قاضی زاده هاشمی گفت: بیماری برای همه هست و هیچ کس از آن مصون نیست اما بسیاری از بیماریها به خصوص بیماریهای غیر واگیر هستند که ما می توانیم با اصلاح سبک زندگی خود از بروز آنها پیشگیری کنیم.

وی ادامه داد: حتی بسیاری از بیماریهای مادرزادی نیز هستند که قابل پیشگیری هستند، برای این کار باید از خودمان و همسر و فرزند و اطرافیانمان مراقبت کنیم و بدانیم که چطور می توانیم زندگی کنیم تا کمتر دچار بیماری شویم.

وزیر بهداشت گفت: مهمترین عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر شامل فشار خون بالا، مصرف زیاد نمک، شکر و روغنهای جامد، استعمال دخانیات، چاقی و کم تحرکی است که کنترل همه این موارد در دست خودمان است. 

هاشمی افزود: متأسفانه به علت بی توجهی به این مسائل حدود 50 درصد مرگ ایرانیان ناشی از سکته های مغزی و قلبی است که بسیاری از آنها با خودمراقبتی و اصلاح سبک زندگی قابل پیشگیری هستند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از علل مهم مرگ و میر ایرانیان سرطانها و از جمله سرطان ریه است که مصرف دخانیات یکی از عوامل اصلی بروز آن است البته می دانم که بسیاری از مردم علت این نوع بیماریهای تنفسی را آلودگی هوا هم می دانند که البته تأثیر این نوع آلودگی ها موضوع قابل انکاری نیست.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد