اخبار شهرستان آغاجاری

این وبلاگ تلاش دارد اخبار و رویداهای شهرستان آغاجاری را پوشش دهد.

اخبار شهرستان آغاجاری

این وبلاگ تلاش دارد اخبار و رویداهای شهرستان آغاجاری را پوشش دهد.

دنیای سلامت

 

 

 

 

دنیای سلامت 3 / 3 / 93

فواید هسته انگور 

خواص فلفل: 

"زیتون" میوه‌ای که سرشار از فواید است 

60 درصد ایرانی‌ها چاق هستند

آشنایی بیشتر با بیماری ام اس

امکانات تفریحی برای جوانان در محلات

مانع گرایش به اعتیاد می‌شود

 

فواید هسته انگور

بر اساس مطالعه‌ای که در مرکز سرطان دانشگاه کلرادو انجام شد، مشخص گردید که عصاره هسته انگور رشد و بقای سلول‌های سرطانی را در سرطان کولورکتال مهار می‌کند. نتایج این مطالعه در نشریه سرطان به چاپ رسیده است. محققان معتقدند که ترکیبات فعال موجود در عصاره هسته انگور بسیاری از انواع سلول‌های سرطانی را به صورت انتخابی هدف قرار می‌دهد. مطالعه اخیر نشان داد که بسیاری از جهش‌های ژنتیکی که منجر به گسترده شدن (متاستاز) سلول‌های سرطانی کولورکتال و مقاومت آنها در برابر درمان‌های رایج می‌شوند، این سلول‌ها را به طور خاص نسبت به عصاره هسته انگور حساس می‌سازد.
این یافته از آن جهت حائز اهمیت است که شیوع سرطان کولورکتال (به دلیل رژیم‌های غذایی پرچرب و شیوه زندگی بی‌تحرک) به سرعت رو به افزایش است و غربالگری این بیماری نیز در حد بسیار پایین انجام می‌شود، به این معنی که در 60 درصد موارد، بیماری در مراحل پیشرفته آن تشخیص داده می‌شود. دست یافتن به روشی که سلول‌های سرطانی کولورکتال پیشرفته را به طور انتخابی مورد هدف قرار دهد، از لحاظ بالینی بسیار ارزشمند است.
برای انجام این مطالعه، سرطان کولورکتال در مراحل مختلف مورد بررسی قرار گرفت. مکانیسم احتمالی عصاره هسته انگور در برابر این نوع سرطان نیز مشخص شد. عصاره هسته انگور استرس اکسیداتیو را در سلول‌های سرطانی کولورکتال القا و تحریک می‌کند و این امر موجب مرگ برنامه ریزی شده (آپوپتوز) این سلول‌ها می‌گردد و درنهایت سلول‌های سرطانی از بین می‌روند.
سرطان کولورکتال می‌تواند به دلیل بیش از 11000 جهش ژنتیکی مختلف ایجاد شود.(جهش ژنتیکی تغییری است که در
DNA سلول ایجاد می‌شود). روش شیمی درمانی تنها جهش‌های سلولی خاصی را مورد هدف قرار می‌دهد، بنابراین بسیاری از انواع سرطان کولورکتال نسبت به شیمی درمانی مقاومند. نکته جالب این است که بسیاری از ترکیبات فعال موجود در عصاره هسته انگور قادرند جهش‌های ژنتیکی مختلف را شناسایی کرده و مورد هدف قرار دهند. در حقیقت با افزایش جهش‌ها، قابلیت عصاره هسته انگور نیز برای مقابله با سلول‌های سرطانی افزایش می‌یابد.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

خواص فلفل:

فلفل سیاه خیلی بیشتر از آنچه که اکثر مردم تصور می‌کنند برای بدن خاصیت دارد و مفید است.در برخی از شهرهای هند مردم روز را با یک فنجان قهوه سیاه همراه با مقداری پودر فلفل سیاه که داخل آن حل شده،‌ آغاز می‌کنند.
بسیاری از مطالعات و آزمایشات پزشکی تایید می‌کنند که فلفل سیاه فعالیت مجاری گوارشی را تقویت می‌کند و علاوه بر بهبود فرآیند هضم غذا، تحریک‌کننده ترشحات بزاقی است. این ادویه هم چنین در بهبود عملکرد معده نقش مفیدی دارد.
فلفل سیاه پرزهای چشایی را تحریک می‌کند و پیامی ‌به معده می‌فرستد که باعث ترشح اسید هیدروکلوریک و در نتیجه هضم بهتر غذا می‌شود. وجود اسید هیدروکلوریک برای هضم پروتئین‌ها و دیگر مواد غذایی در معده ضروری است. در استعمال داخلی به عنوان محرک اشتها، مدر، بادشکن، گرم‌کننده و ضد سم و برای رفع انواعی از مسمومیت‌های غذایی به کار می‌رود. همچنین فلفل سیاه برای معالجه اسهال تابستانه، اسهال خونی، کاهش احتمال سرماخوردگی و دردهای روماتیسمی مفید است.
فلفل سیاه هم چنین خواص آنتی‌اکسیدانی فوق العاده‌ای دارد. این ادویه تاثیر فوق‌العاده‌ای برای مقابله با رشد باکتری‌های مضر بویژه در روده دارد.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

"زیتون" میوه‌ای که سرشار از فواید است

زیتون، یکی از میوه‌هایی می‌باشد که سرشار از فسفر، گوگرد، کلسیم، آهن، پتاسیم و منگنز است، به نحوی که مصرف مستقیم یا روغن گرفته شده از آن، دارای فواید منحصر به فردی می‌باشد، چنانچه این امر در گفتار ائمه اطهار(ع) نیز به وضوح ذکر شده است.
درباره فواید زیتون از امام رضا(ع) نقل شده است که فرموده اند: روغن زیتون غذای خوبی است؛ چرا که دهان را خوشبو و بلغم را برطرف می‌سازد، رنگ صورت را صفا و طراوت می‌بخشد، اعصاب را تقویت می‌نماید و همچنین بیماری، ضعف و درد موجود در بدن را از میان می‌برد و آتش خشم را فرو می‌نشاند و همچنین حضرت محمد (ص) فرموده اند: شما را به خوردن زیتون سفارش می‌کنم، به خاطر آن که زیتون صفرا را از بین می‌برد، رگ‌های بدن را قوی می‌نماید، اخلاق را نیکو می‌گرداند، نفس و روح را پاک و طاهر می‌نماید و غم و غصه را از بین می‌برد.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

60 درصد ایرانی‌ها چاق هستند

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حال حاضر 65 درصد مردم ما یا چاق هستند یا اضافه وزن دارند و همچنین 30 درصد از مردم کبد چرب دارند که همه این موارد قابل پیشگیری و تغییر هستند.

 ملک‌زاده گفت:  بر اساس اطلاعاتی که از مطالعه‌ای مربوط به ایران در سال تحقیقات صورت گرفته در سال 89 بیش از 351 هزار و 814 مورد مرگ در کشور اتفاق افتاده که مهم‌ترین عامل آن ناشی از حوادث جاده‌ای بود.

وی ادامه داد: این تحقیق نشان می‌دهد که کنترل بخشی از سلامت جامعه، بیرون از وزارت بهداشت است.

ملک‌زاده افزود: رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، تولید خودروهای سالم و مناسب، مناسب بودن زیرساخت‌های جاده‌ای کشور می‌تواند در این زمینه از وقوع مرگ و صدمات ناشی از حوادث جاده‌ای پیشگیری کند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: طبق تحقیقات صورت گرفته تا سال 88 مهم‌ترین بیماری‌های کشنده در کشور، بیماری‌های قلبی، سکته‌های مغزی، فشار خون، دیابت، حوادث جاده‌ای و سرطان‌ها است.

وی در ادامه از افزایش امید به زندگی در 22 سال گذشته خبر داد و گفت: برنامه جدی این وزارتخانه افزایش امید به زندگی به میزان80 سال است.

ملک‌زاده با اشاره به تنوع بیماری در کشور اظهار کرد: بیش از 80 درصد بیماری‌های قلبی عروقی و همچنین حوادث جاده‌ای و 50 درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند.

وی همچنین به اپیدمی اضافه وزن و چاقی در کشور اشاره کرد و گفت: 65 درصد مردم ما یا چاق هستند یا اضافه وزن دارند و همچنین 30 درصد از مردم کبد چرب دارند که همه این موارد قابل پیشگیری و تغییر هستند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با جایگاه پژوهش در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: اعتبارات اختصاص یافته به بخش پژوهش کشور در سال جاری 2 هزار و 300 میلیارد تومان است که از این میزان 38 درصد معادل 800 میلیارد تومان سهم وزارت علوم و 13 درصد معادل حدود 300 میلیارد تومان سهم وزارت بهداشت است.

وی تصریح کرد: اختصاص این حجم اعتبار به بخش پژوهش وزارت بهداشت در حالی است که 40 درصد تولید علم کشور را وزارت بهداشت انجام می‌دهد.

ملک‌زاده در ادامه از راه‌ا‌ندازی و احیای مرکز ملی علوم پزشکی برای حمایت از تحقیقات و محققان با اعتباری بالغ بر 100 میلیارد تومان، اجرای برنامه ثبت ملی بیماری‌ها برای حداقل 20 بیماری خبر داد و اضافه کرد: انجام مطالعات کوهورت کشوری در 10 دانشگاه کشور از جمله علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اختصاص بودجه سالانه 2 میلیارد تومانی، راه‌اندازی 10 آزمایشگاه تحقیقاتی، توسعه و حمایت از نیروی انسانی، تدوین و راه‌اندازی دوره پزشک محقق و تربیت متخصصانی که در تحقیقات بالینی خوب فعالیت کنند از برنامه‌های وزارت بهداشت است.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

آشنایی بیشتر با بیماری ام اس

ام اس بیماری است که 150 سال پیش شناخته شد. این اختلال مربوط به سیستم اعصاب مرکزی است و نوعی بیماری التهابی است که ماده سفید مغز و نخاع را درگیر می‌کند.

در سال‌های اخیر دیده شده که ماده خاکستری نیز در ابتلا به این اختلال مؤثر است.
هنوز دلیل خاصی برای ابتلا به این بیماری شناخته نشده است، اما برخی ویروس‌ها، با موقعیت جغرافیایی که افراد در آن زندگی می‌کنند، و سبک زندگی و کم شدن فعالیت بدنی ارتباط دارد.
ام اس در شمال اروپا، آمریکای شمالی، استرالیا، آمریکای جنوبی و برخی نواحی شمال آفریقا شایع است و شیوع این بیماری در کشورهای آسیای شرقی مانند چین و ژاپن کمتر از سایر نقاط جهان است.
برخی شواهد حاکی از کمبود ویتامین
D در مبتلایان است. همچنین این اختلال با سبک زندگی شهرنشینی ارتباط دارد، چرا که موجب کم شدن تحرک می‌شود.
استرس در بروز این بیماری نقش دارد به طوری‌که ام‌اس در جوانانی که سال‌های اولیه ازدواج را پشت سر می‌گذارند یا در سال اول ورود به دانشگاه هستند، دیده شده است.
همچنین ژنتیک می‌تواند در ابتلا به این اختلال مؤثر باشد، مطالعات نشان می‌دهد در برخی خانواده‌ها ام‌اس شایع‌تر از بقیه است. این موضوع نشان می‌دهد اگر در خانواده‌ای یک نفر دچار این بیماری باشد، امکان ابتلای سایر افراد نیز وجود دارد.
برخی معتقدند ژنتیک و عوامل محیطی در ابتلا به ام‌اس مؤثر است. باید گفت ژن خاص این بیماری در صورتی‌که در شرایط محیطی خاص قرار گیرد، می‌تواند تظاهر پیدا کند.
درمان‌های موجود بر سیر بیماری تأثیر می‌گذارد اما در حال حاضر درمان قطعی برای این اختلال وجود ندارد. داروهایی که تجویز می‌شود، 35 تا 60 درصد مؤثر هستند.
درمان‌های توانبخشی نیز موجب رفع اشکالات حرکتی و گفتاری مبتلایان می‌شود.
شیوع بیماری ام اس در جهان به 3 دسته بالا، متوسط و پائین تقسیم می‌شود: کانادا یکی از کشورهایی است که شیوع بیماری در آن بالا است، جنوب اروپا و بخش‌هایی از خاورمیانه نیز از نظر شیوع وضعیت متوسط دارند و این اختلال در چین و ژاپن کمتر شایع است.
بنا بر تحقیقات انجام شده شیوع ام‌اس در پنج سال اخیر در ایران روبه افزایش است به طوری‌که از هر 100هزار نفر 100 نفر به این اختلال مبتلا هستند.
همچنین آمارها نشان می‌دهد در تهران از هر 100 هزار نفر 70 نفر ام‌اس دارند. در حال حاضر بالاترین شیوع این اختلال در آسیا و اقیانوسیه مربوط به شهر اصفهان است.
محققان می‌گویند خود مراقبتی در همه بیماری‌ها با روش صحیح زندگی امکان‌پذیر است، اما زندگی آپارتمان‌نشینی موجب کاهش فعالیت‌های فیزیکی و محرومیت از آفتاب شده است چنانچه آفتاب از پشت شیشه بتابد، برای تأمین ویتامین
D ارزشی ندارد، در حالی‌که ویتامین D نقش مهمی در جلوگیری از این اختلال دارد.
مصرف غذاهای خانگی، ورزش و در معرض نور آفتاب بودن یا تأمین ویتامین
D از طریق دارو در کاهش ابتلا به این اختلال مؤثر است. همچنین گنجاندن میوه، سبزیجات تازه، لبنیات کم‌چرب و چربی‌های کمتر اشباع شده در پیشگیری از این بیماری بسیار مؤثرند.درمان ام‌اس با هورمون بارداری
پژوهش‌های محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان می‌دهد که هورمون بارداری، یک روش ساده برای درمان ام‌اس است.
به گزارش ساینس، بارها دیده شده است که علایم ام‌اس در دوران بارداری فروکش می‌کند و پس از زایمان، دوباره ظاهر می‌شود. این موضوع محققان را بر آن داشت تا تحقیقات گسترده‌ای را در رابطه با بارداری و ام‌اس آغاز کنند.
نتایج تحقیقات نشان می‌دهد در دوران بارداری هورمونی به نام
oestriol در بدن ترشح می‌شود. این هورمون سیستم ایمنی بدن مادران را سرکوب می‌کند تا به جنین آسیبی وارد نشود.
استاد دانشگاه کالیفرنیا با تزریق این هورمون به مبتلایان ام اس، متوجه شد علایم بیماری در آنان کاهش یافته است.
در این آزمایش روزانه 8 میلی‌گرم
oestriol به بیماران تزریق می‌شد.
عود مجدد بیمارانی که به مدت یک‌سال توسط این هورمون درمان شدند 47درصد کمتر از افرادی بود که با داروهای متداول درمان شده بودند.
نتایج تست‌های شناختی زنانی که با هورمون بارداری هورمون درمانی می‌شدند، نسبت به روش‌های مشابه بالاتر بود؛ به این معنی که احتمال ترمیم سلول‌های آسیب‌دیده مغز در این روش وجود دارد.
فروش هورمون
oestriol در آمریکا مجاز نیست ولی در اروپا به عنوان داروی پیشگیری از پوکی استخوان در زنان یائسه استفاده می‌شود.
محققان بر این باورند که ممکن است این هورمون در مردان مبتلا به ام‌اس نیز مؤثر باشد ولی هورمون تستوسترون گزینه بهتری است که در دستور کار پزشکان قرار دارد. تستوسترون در مغز مردان به استروژن تبدیل می‌شود که ممکن است بدن را در برابر ام اس محافظت کند.
میزان ترشح هورمون تستوسترون در بدن مردان پس از 30سالگی، هر ساله یک درصد کاهش پیدا می‌کند؛ بنابراین ممکن است این موضوع پاسخ این سؤال باشد که چرا مردان بیشتر در اواسط 30 تا اوایل 40 سالگی به ام‌اس مبتلا می‌شوند.
مدیر این پروژه در سال 2007 مقدار کمی از هورمون تستوسترون را روی مردان آزمایش کرد. نتایج نشان داد که این هورمون باعث کاهش افسردگی مردان و بهبود فرآیند شناختی مغز می‌شود. البته بیان نتایج رسمی در این زمینه نیازمند تحقیقات گسترده‌تری است.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

امکانات تفریحی برای جوانان در محلات

 مانع گرایش به اعتیاد می‌شود

یک روانپزشک گفت: امکان فعالیت جوانان پس از مدرسه در محله و پر شدن اوقات فراغت آنان به صورت مناسب باعث می‌شود این قشر جامعه، زمان خود را در قالب برنامه‌های سالم، بگذرانند و با اجرای طرح‌های محله‌محور، ابتلا به اعتیاد کاهش می‌یابد.

حترامی در رابطه با رویکرد اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: اعتیاد یک معضل و مشکل اجتماعی به شمار می رود که برای رفع و کاهش ابتلا به آن اقدام اجتماعی لازم است.

وی با بیان اینکه شرایط محیطی، افراد محله، جامعه مدنی و سیاستگذاری‌های مسئولان در کاهش اعتیاد در جامعه موثر است، گفت: وابستگی شخص به جامعه و نیاز به مقبولیت اجتماعی یکی از نیازهای اساسی انسانهاست. افراد نیاز دارند که جامعه از این طریق به آنان شخصیت دهد و به عنوان عضوی قابل قبول بپذیرد.

این روانپزشک ادامه داد: برای پیشگیری از اعتیاد لازم است به برنامه ریزی برای افزایش عوامل محافظ در مقابل مواد مخدر همچون دسترسی به آموزش‌های پیشگیری از اعتیاد و پرکردن اوقات فراغت به صورت مناسب بپردازیم.

احترامی با اشاره به اینکه تنها افزایش دانش افراد درباره مواد مخدر، برای کاهش اعتیاد در جامعه موثر نیست، افزود: علاوه بر تولید دانش، اصلاح نگرش، باورها و رفتار در محیطی که افراد معتاد در آن زندگی می کنند باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با تأکید بر نقش محلات در کاهش ابتلا به اعتیاد در جامعه تصریح کرد: امکان فعالیت‌های پس از مدرسه در محله، پر شدن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان به صورت مناسب در محلات باعث می شود تا این قشر از جامعه، زمان خودر را در قالب برنامه های سالم، تحت نظارت والدین و ساکنان محلی بگذرانند که نتیجه این امر، کاهش خروج از محله و کمتر قرار گرفتن افراد محله در محیط های نامناسب و آلوده به مواد مخدر است.

احترامی افزود: اگر مادران و پدران به خطر وجود مواد مخدر در محله خود پی ببرند و در مورد تمایل فرزندانشان به مصرف این مواد نگرانی‌های مشترکی داشته باشند، می‌توانند از قدرتی که در جمع نهفته است برای پیشگیری از اعتیاد، مبارزه با مواد مخدر و پاکسازی محله خود استفاده کنند.

وی اظهار داشت: مشکلات ناشی از وجود مواد مخدر باید بررسی شود و افراد محله با شناسایی نقاط  ضعف و اقدامات پیشگیرانه در جهت ایجاد شبکه ارتباطی و بهره گیری از موقعیت ها و فرصت ها، اوضاع مناسبی را برای محل زندگی خود ایجاد کنند.

این روانپزشک با اشاره به ضرورت آموزش به کودکان در رابطه با مهم بودن سرنوشت افراد جامعه، محل و بی تفاوت نبودن نسبت به یکدیگر گفت: این موضوع در قران، احادیث نیز توصیه شده و به طور مثال توجه به شرایط خویشاوندان و همسایگان و کمک در جهت رفع مشکلات آنها مورد توصیه ائمه اطهار بوده است.

احترامی اظهار داشت: خانواده‌ها باید فرزندان خود را در موضوع احساس مسئولیت در برابر مشکلات دیگران آموزش دهند. چراکه این مسئله نه تنها در پیشگاه خدا دارای اجر و منزلت است، بلکه می‌تواند خود عامل موثر در جلوگیری از انحراف افرادی که در نزدیکی آنها زندگی می‌کنند و در اثر مشکلات و فرار از آن به دنبال تمایلات کاذب هستند، باشد.

 

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد