دنیای سلامت : 26/11/92
گوجه فرنگی خطر سکته مغزی را کاهش میدهد.
فلفل دلمهای و نقش آن در سلامت
بعد از غذا بلافاصله چای نخورید
روشهایی برای کاهش ریزش مو
با خواص کرفس بیشتر آشنا شوید
عقل سالم در بدن سالم
سیگاریها منتظر سکتههای قلبی و مغزی باشند!
یک فوق تخصص جراحی قلب و عروق، سکتههای قلبی و مغزی را شایعترین عوارض کشیدن سیگار عنوان کرد.
دکتر "معصومعلی معصومی" با بیان اینکه وجود صدها ماده سمی در سیگار در تمام جوامع علمی به اثبات رسیده، بیماریهای قلبی عروقی را شایعترین عوارض کشیدن سیگار عنوان کرد.
معصومی اظهار داشت: کشیدن سیگار موجب رسوب چربی در دیواره تمامی رگها، به ویژه رگهای قلب که ظریفتر و پرخونتر هستند شده و به مرور زمان آنها را تنگ میکند.
وی افزود: کشیدن سیگار موجب شده تا در برخی موارد لخته خون ایجاد شده و در قسمت تنگی رگها قرار گرفته و موجب انسداد کامل رگ شود که در این حالت فرد بسته به محل انسداد رگ، دچار سکته قلبی و یا مغزی میشود.
به گفته این فوق تخصص جراحی قلب و عروق، علاوه بر قلب، بسیاری از ارگانهای بدن از جمله ریه، معده، روده، مغز و بسیاری دیگر در خطر عوارض ناشی از کشیدن سیگار هستند.
معصومی با بیان اینکه کشیدن سیگار عوارض بسیاری برای بدن دارد، یادآور شد: به همین میزان ترک سیگار نیز میتواند در مدت زمان کوتاهی فاکتورهای خطر را در بدن فرد به میزان بسیار زیادی تقلیل دهد
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++
گوجه فرنگی خطر سکته مغزی را کاهش میدهد.
نتایج مطالعات محققان فنلاندی نشان داد که مصرف گوجه فرنگی خطر سکته مغزی را کاهش میدهد. یکی از آنتی اکسیدانهای موجود در گوجه فرنگی به نام لیکوپن (رنگدانه قرمز) در بروز این اثر نقش دارد.
بسیاری از مطالعات در گذشته نشان داده بودند که گوجه فرنگی دارای فواید بسیار زیادی برای سلامتی بدن است. در سال 2011 میلادی مرکز ملی تکنولوژی و ایمنی غذای امریکا اظهار داشت که مصرف گوجه فرنگی موجب محافظت در برابر سرطان، پوکی استخوان و بیماریهای قلبی- عروقی میشود. در تحقیقات اخیر مشخص شد که غلظت بالای لیکوپن در خون موجب 55 درصد کاهش خطر سکته مغزی میشود. برای انجام این تحقیق 1031 مرد فنلاندی بین سنین 46 تا 65 سال انتخاب شدند. غلظت لیکوپن خون آنها در ابتدای مطالعه و سپس به طور دورهای در طی 12 سال مورد بررسی قرار گرفت.
در طی این دوره 12 ساله 67 مورد سکته مغزی به ثبت رسید. در میان 258 مرد با سطح لیکوپن پایین در خون، 25 نفر به سکته دچار شدند در حالی که در بین 259 مرد با غلظت بالای لیکوپن در خون، 11 نفر مبتلا به سکته شدند.
همچنین مشخص شد در مردانی که بالاترین غلظت لیکوپن را داشتند، خطر سکته 59 درصد کمتر از سایر افراد بود. این محققان معتقدند که رژیم غذایی سرشار از میوهها و سبزیجات (بیش از 5 واحد میوه و سبزی در روز) خطر سکته را کاهش میدهد.
*لیکوپن چیست؟
لیکوپن یک رنگدانه کاروتنوئیدی قرمز است که به فراوانی در گوجه فرنگی یافت میشود. این رنگدانه در برخی میوهها مانند هندوانه، گریپ فروت صورتی، پاپایا و زردآلو نیز وجود دارد.
لیکوپن یک آنتی اکسیدان است که در سلامت قلب و پیشگیری از سرطان موثر میباشد.
در سال 2011میلادی محققان دانشگاه ایلی نویز در شیکاگو اظهار داشتند که لیکوپن در پیشگیری از سرطان پروستات نقش موثری ایفا میکند. همچنین محققان ژاپنی به این نتیجه رسیدند که گوجه فرنگی حاوی مادهای است که از بروز بیماریهای عروقی جلوگیری میکند
+++++++++++++++++++++++++++++++++++
فلفل دلمهای و نقش آن در سلامت :
فلفل دلمهای در رنگهای متفاوت یافت میشود، از جمله قرمز، زرد و سبز.
این گیاه کم چربی و کم کالری که کلسترول خون را افزایش نمیدهد، خواص دیگری نیز دارد که به بعضی از خواص آن اشاره شده است. روند سوخت و ساز بدن را تقویت میکند. از آن جا که کالری کمی دارد، در کاهش وزن موثر است. میزانتری گلیسرید خون را پایین میآورد و کالری سوز است.
با ترشح مایعات گوارشی، از سوءهاضمه پیشگیری میکند. ویتامین C و A موجود در آن که آنتی اکسیدانهای قوی محسوب میشود، از آسیب رسانی رادیکالهای آزاد به اعصاب، سلولها و رگهای خون پیشگیری میکند.
کپساسین موجود در فلفل دلمهای به سلولهای سرطانی امکان فعالیت نمیدهد. کپساسین (Capsaicin) در این گیاه مانع از انتقال درد به سیستم مرکزی میشود. ویتامین C آن، گلبولهای سفید را در مقابله با عفونتها تحریک میکند. در نتیجه سیستم دفاعی بدن را تقویت میکند. ویتامین C و فلاوانوئید موجود در آن از مشکلات تنفسی مانند عفونت ریه، آسم، خس خس سینه و... پیشگیری میکند.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++=
+++++++++++++++++++++++++++++====
گروهی از پزشکان دانشگاه «لیورپول» در انگلیس در بخشی از یک برنامه مطالعاتی با موضوع کاهش مقدار غیر ضروری قند مصرفی از رژیم غذایی روزانه، هشدار دادند که قند را باید به عنوان یک محصول دخانی جدید در نظر گرفت.
گروهی از پزشکان دانشگاه «لیورپول» در انگلیس در بخشی از یک برنامه مطالعاتی با موضوع کاهش مقدار غیر ضروری قند مصرفی از رژیم غذایی روزانه، هشدار دادند که قند را باید به عنوان یک محصول دخانی جدید در نظر گرفت.
«سیمون کاپول» از مؤسسه روانشناسی، سلامت و جامعه دانشگاه لیورپول یکی از حامیان این برنامه است که با هدف آگاه کردن مردم از خطرات مصرف قند فرآوری شده، راهاندازی شده و مردم را تشویق میکند که پیش از خرید مواد خوراکی، برچسب محتویات آن را با دقت مطالعه کنند.
کاپول در این برنامه تأکید کرد که قند یک محصول دخانی و اعتیادآور جدید است. در تمام مناطق جهان نوشیدنیهای حاوی مواد قندی و مواد خوراکی ناسالم، کودکان و حتی والدین آنها را اغفال میکنند و همچنین صاحبان صنایع تولید کننده این دسته از مواد غذایی به جای سلامت مردم تنها روی منافع خود و فروش بیشتر این محصولات تمرکز دارند.
پزشکان همواره تأکید دارند که با مصرف بالای قند سلامت کودکان به طور جدی به خطر میافتد و آنها را در معرض ابتلا به امراضی چون چاقی، دیابت و همچنین بیماریهای دندانی قرار میدهد.
به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، در این برنامه هدف آن است تا کارخانههای تولید نوشیدنی و مواد خوراکی با هماهنگی دپارتمان سلامت انگلیس همکاری مشترکی را برای کاهش حجم قند افزوده شده به محصولات خوراکی خود آغاز کنند.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
بعد از غذا بلافاصله چای نخورید
|
+++++++++++++++++++++++++++++
روشهایی برای کاهش ریزش مو |
|
++++++++++++++++++++++++++++ |
|
با خواص کرفس بیشتر آشنا شوید |
|
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
صدیقه توانا
15میلیون نفر در ایران مبتلا به چربی خون بالا هستند؛ از 380هزار مرگ در کشور 93هزار آن به علت سکته قلبی و 34هزار مورد نیز براثر سکته مغزی است؛ 5 میلیون و 600هزار نفردر کشور سیگاری هستند. این افراد 650 هزار میلیارد تومان هزینه میکنند و مصرف سیگار دراین افراد باعث بسته شدن عروق و سکته قلبی در آنان میشود؛ 8 هزار مرگ ناشی از فشارخون بالا در کشور اتفاق میافتد؛ 85 درصد مردم ما از 5 واحد میوه و سبزی که باید در تغذیه روزانه افراد گنجانده شود، استفاده نمیکنند.
متاسفانه این آمار تکان دهنده ناشی از تغذیههای غلط، عادات بد غذایی و کمتوجهی به سلامت جسم است. وقتی نتوانیم نمکدانها را از سفرههایمان جمعآوری کنیم، وقتی نتوانیم با روغن جامد خداحافظی کنیم عروق ما ایرانیها روز به روز تنگتر میشود، و به «مرگ نشسته» یا «مخفی» ناشی از بالا بودن چربی خون مبتلا خواهیم شد.
عادات غذایی نادرست، مصرف چربی، قند و نمک و کاهش مصرف میوه و سبزی در کنار کمتحرکی، باعث اضافه وزن و افزایش قند و چربی و در نهایت مرگ زودرس میشود.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++
عقل سالم در بدن سالم
تغذیه مهمترین عامل سلامتی است که تاثیر بسزایی در روند تکامل روح و جسم انسان دارد. بنابراین نوع و کیفیت تغذیه بسیار مورد توجه اسلام بوده و احکام و دستورات ارزشمندی در قرآن به این موضوع پرداخته است.
حجتالاسلام رضا غفاریان، استاد اخلاق در حوزه علمیه هدف از غذا خوردن را رسیدن به تندرستی میداند و میگوید:«مراقبت بر علم و عمل جز با تندرستی ممکن نیست و تندرستی نیز با خوردن غذا و خوراک به مقدار نیاز در شبانهروز میسر نمیشود.»
وی با استناد به آیات قرآن کریم دراین مورد و مشخصاً آیه 51 در سوره مؤمنون میگوید: «خداوند میفرماید: خوردنیهای پاکیزه بخورید و کارهای شایسته به جا آورید.» به گفته این استاد اخلاق، حدود 18 آیه در مورد میوه و گیاه در قرآن مورد توجه قرار گرفته است که این مواد از نظر فتوشیمیایی متعلق به 15 تیره هستند. این میوهها شامل: زیتون، انجیر، خرما، انگور، ترنجبین، سدر، گزشاهی، زنجبیل، خردل، سیر، پیاز، خیار، کدو و ریحان است.
وی با اشاره به اینکه در قرآن به مصرف گوشت و ماهی اشاره و تاکید شده است، میگوید: «خداوند در سوره طور آیه 22 خوردن میوه را برگوشت مقدم دانسته است: «و بر بهشتیان از هر نوع میوه و گوشت که مایل باشند بیفزاییم.» و در سوره نحل آیه 5 میفرماید: «خداوند دامها را برای شما آفرید و از آنها میخورید» و نیز در همان سوره آیه 14 میفرماید: «او کسی است که دریا را مسخر شما ساخت تا از آن گوشتی تر و تازه بخورید.»
به طورکلی انسان، این گوهر یگانه با ساختار جسمی پیچیده که هنوز اطبای بزرگ دنیا و دانشمندان از شگفتی آن انگشت به دندان میگزند، با پیروی از دستورات کتاب آسمانی و همچنین انبیاء و اولیای الهی میتواند راه سلامت جسم را یافته تا بتواند روح سالمی نیز داشته باشد.
+++++++++++++++++++++++++++++++