دنیای سلامت 21/6/93
مصرف قارچ -
6 راز یک زندگی سالم
اندر فواید طالبی
گوجه فرنگی ضد پروستات
چرا باید همراه غذا ادویه بخوریم؟
انگور را با هسته بخورید
دیابتیها پسته خام بخورند
محققان هندی معتقدند مصرف قارچ برای سلامتی افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند، مفید است.
محققان هندی اظهار داشتند: قارچ حاوی مقدار پایینی قند است که میتواند در وعدههای غذایی افراد دیابتی گنجانده شود. همچنین این ماده خوراکی سرشار از مواد غذایی با ارزش و مقوی است.
به گفته این پزشکان؛ از آنجایی که این ماده خوراکی دارای مواد چربی زا نیست، میتواند برای افراد چاق نیز مورد استفاده قرار گیرد.
یکی از پزشکان هندی گفت: تمامی قارچها از خاصیت درمانی برخوردار هستند که مصرف آن برای پیشگیری از بیماریهای سرطان، HIV و دیگر بیماریهای کشنده مفید است.
++++++++++++++++++++++++++++
6 راز یک زندگی سالم
متخصصان تغذیه معتقدند شروع کردن روز با نوشیدن آب خنک، مصرف آجیل و ورزشهای کششی در حفظ سلامتی تاثیرگذار است.
روزنامه "خلیج تایمز" در گزارشی منتشر کرد: "شیراگ سیی"، موسس مرکز مشاوره Battle of Bulges معتقد است که رعایت چند نکته کلیدی زیر برای بهرهمند شدن از یک زندگی سالم و شاداب حیاتی است:
*نوشیدن نیملیتر آب خنک: نوشیدن آب خنک به صورت ناشتا و با معده خالی به افزایش سوخت و ساز بدن کمک میکند. در واقع وقتی آب خنک را ناشتا مینوشید بدن برای متعادل کردن دمای داخلی خود، کالری بیشتری میسوزاند و این امر در حفظ سلامتی و وزن سالم موثر است.
*مصرف ناشتای گردو و بادام: خوردن شش تا 10 عدد بادام و گردو به صورت ناشتا به تولید آنزیمهای تشدیدکننده سوخت و ساز کمک میکند و این مواد غذایی در عین حال نیز منبع غنی از انرژی به حساب میآیند.
*مصرف منظم صبحانه: صبحانه مهمترین وعده غذایی در طول روز است و باید حاوی مواد غذایی غنی از پروتئین و کربوهیدراتهای سالم و مفید باشد.
*انجام حرکتهای کششی: پس از بلند شدن از خواب انجام ورزشهای کششی به حفظ انعطاف پذیری ماهیچهها منجر شده و فرآیند تحلیل رفتن و ضعف عضلانی را به تاخیر میاندازد.
*پیادهروی: سعی کنید تا حد توانتان پیادهروی داشته باشید چراکه موجب میشود مقدار کالری بیشتری بسوزانید.
*مراقبه (مدیتیشن): این کار به شما کمک میکند تا افکار خود را کنترل کنید و به همین منظرو برای بهبود سلامت عمومی بدن و کاهش استرس توصیه میشود.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++
اندر فواید طالبی
طالبی یکی از منابع غنی از کاروتن و ویتامین A است که بتاکاروتن آن پس از مصرف میتواند در دستگاه گوارشی به ویتامین A تبدیل شود و این ویتامین در بهبود سیستم ایمنی بدن، تولید مثل و بینایی نقش موثر دارد.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت گفت: مصرف روزانه طالبی به دلیل خواص بیشمار در تابستان توصیه میشود.
وی اظهار کرد: پتاسیم موجود در طالبی، هم چنین میتواند با مکانیسمهای متفاوت سبب گشادی عروق و بهبود جریان خون شود و کمبود آن با ایجاد انقباض در عروق زمینه بروز سکتههای مغزی را فراهم میآورد.
وی تاکید کرد: برای تامین بخشی از آب بدن در فصل تابستان به مقدار کافی از این میوه مصرف کنید.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
گوجه فرنگی خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش میدهد
محققان دریافتند خوردن گوجه فرنگی منجر به کاهش سرطان پروستات میشود.
تحقیقات جدید نشان داد که خوردن بیش از 10 برش گوجه فرنگی در هر هفته، خطر سرطان پروستات را کاهش میدهد.
دانشمندان انگلیسی دریافتند مردانی که انواع محصولات گوجه فرنگی تازه، آب گوجه فرنگی و لوبیا پخته را مصرف کردند به میزان 18 درصد از خطر ابتلا به سرطان پروستات ایمن ماندند.
تیم تحقیقاتی، رژیم غذایی و شیوه زندگی حدود 20 هزار مرد انگلیسی را بین سنین 50 و 69 مورد بررسی قرار دادند.
یافتههای محققان نشان داد که گوجه فرنگی میتواند در پیشگیری از سرطان پروستات حائز اهمیت باشد.
گوجه فرنگی به دلیل داشتن "لیکوپن"که یک آنتی اکسیدان است میتواند در برابر "دیانای" وآسیب سلولی محافظت کند.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++
چرا باید همراه غذا ادویه بخوریم؟
اضافه کردن تنها کمی ادویه به غذا میتواند دقیقا همان چیزی باشد که برای بهبود چشمگیر سلامت بدن خود به آن نیاز دارید.
نتایج بررسی مطالعات مختلف نشاندهنده افزایش تمایل به استفاده از انواع ادویهها در رژیم غذایی روزانه افراد است.
در این گزارش به سه دلیل مهم برای خوردن ادویه اشاره میشود.
* کمک به کاهش وزن
نتایج بسیاری از مطالعات جدید تایید میکند که افزودن اندکی ادویه به رژیم غذایی روزانه تا چند سانتیمتر از سایز دور کمر میکاهد. همچنین مطالعهای که از سوی متخصصان سلامت در دانشگاه کالیفرنیا در لسآنجلس انجام شده نشان میدهد که فلفل، بدن را وادار میکند تا کالری بیشتری بسوزاند. در مطالعه مشابهی نیز مشخص شد قرصی که از ترکیبات فلفلی تهیه شده به زنان و مردان کمک میکند تا چربی بیشتری بسوزانند.
* کاهش خطر ابتلا به سرطان
وجود یک ترکیب شیمیایی با نام "کاپساسین" در فلفل، تاثیر مثبتی در افزایش فعالیت گیرندههای سلولی در سطح روده میشود. این گیرندههای سلولی با فعالیت همیشگی خود میتوانند رشد تومورهای سرطانی را به حداقل میرسانند. یافتههای این مطالعه همچنین نشان میدهد که "کاپساسین" نه تنها خطر تشکیل تومورهای سرطانی را کاهش میدهد، بلکه سبب طول عمر نیز میشود.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
انگور را با هسته بخورید
بر اساس مطالعهای که در مرکز سرطان دانشگاه کلرادو انجام شد، مشخص گردید که عصاره هسته انگور رشد و بقای سلولهای سرطانی را در سرطان کولورکتال مهار میکند. نتایج این مطالعه در نشریه سرطان به چاپ رسیده است .
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
دیابتیها پسته خام بخورند
مطالعات محققان آمریکایی نشان میدهد که مصرف منظم پسته باعث مدیریت استرس در بیماران مبتلا به دیابت میشود.
این محققان می گویند: دیابت به علت ناتوانی بدن در تولید یا مصرف انسولین به وجود می آید. انسولین ماده ای است که از سوی لوزالمعده تولید می شود و نقش آن استفاده از قند به عنوان عظیم ترین منبع انرژی بدن است. قرار گرفتن در معرض استرس و فشار های عصبی باعث افزایش قند خون می شود و این افزایش در افراد مبتلا به دیابت بسیار شدیدتر است. مصرف پسته خام در افراد مبتلا به دیابت باعث می شود که فشار خون این افراد کنترل شود و سلامت قلب بهبود یابد. در واقع، مصرف دو وعده پسته بدون نمک در روز باعث می شود انقباض عروق کاهش پیدا کند و قلب فشار کمتری را متحمل شود.
پسته منبع غنی فیبر، پتاسیم، مس، منگنز، فسفر، ویتامین B6 و آنتی اکسیدان است و باعث آرامش عروق می شود. همچنین مصرف پسته به تنظیم ضربان قلب منجر شده و کلسترول بد را کاهش می دهد.
++++++++++++++++++++++++++++